Continuă lucrările de reabilitare a Cinematografului ”Cultural” din Lupeni

Home Administrație Continuă lucrările de reabilitare a Cinematografului ”Cultural” din Lupeni
Continuă lucrările de reabilitare a Cinematografului ”Cultural” din Lupeni

Lucrările de refuncționalizare ale Cinematografului ”Cultural” din municipiul Lupeni au început în luna aprilie 2020, însă activitatea constructorului nu a fost deloc una ușoară. Asta deoarece clădirea apreciatului obiectiv cultural din centrul municipiului Lupeni s-a degradat accentuat în anii în care activitatea a fost întreruptă iar spațiul a fost practic abandonat, iar provocările care au stat în fața muncitorilor au fost numeroase. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că, odată începute investițiile, prima mare provocare a celor care lucrează pe acest șantier a fost aceea de a stopa degradarea clădirii și de a o pune în siguranță. Acesta arată că, în primă fază, de la demararea lucrărilor s-a trecut la renovarea acoperișului, pentru a stopa astfel infiltrațiile de la ploaie, care au constituit una din principalele cauze ale degradării acestei clădiri, în anii în care Cinematograful a fost abandonat. În paralel, s-a lucrat și în interiorul clădirii, mai întâi pentru degajarea molozului și a deșeurilor rezultate din degradarea spațiului, mai apoi fiind abordate lucrări de consolidare a pereților, de tencuieli și compartimentare a spațiului.

”Am reușit, în cele din urmă, să încheiem înainte de a intra în iarnă, lucrările cele mai importante care au vizat consolidarea structurii clădirii Cinematografului „Cultural” din municipiul Lupeni, de la pereți până la acoperiș. Acum se lucrează la izolarea pereților, atât pe exterior cât și în interiorul clădirii. Lucrările se desfășoară conform graficului și anul viitor vom reda acest obiectiv cetățenilor din municipiul nostru”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Vor urma, în continuare, lucrările de finisare, de dotare cu mobilier nou și echipamente specifice, de zugrăveli, igienizări ș.am.d. Cea mai mare parte a acestor investiții sunt suportate din fonduri de la bugetul de stat prin C.N.I., însă și administrația publică locală de la Lupeni are partea sa de contribuție, acesteia revenindu-i finanțarea cheltuielilor de racordare la utilități a Cinematografului și, mai apoi, cele de întreținere și exploatare a acestuia. Pentru implementarea acestui proiect de investiții sunt alocate fonduri în sumă de aproximativ 7 milioane de lei. 

”Sigur că, după ce vom depăși această perioadă grea pentru toată lumea, vom continua și proiectul nostru ”Lupeni-capitală culturală a județului Hunedoara”, astfel că numeroasele evenimente culturale care se vor desfășura la Palatul Cultural Minerul vor fi completate, odată cu finalizarea acestui nou proiect de investiții, și cu cele de la Cinematograful Cultural”, a mai punctat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

[slideshow_deploy id=’53765′]