Kutasi Csaba(UDMR): ”Fondurile UE, cea mai importantă resursă pentru finanțarea tranziției economice și sociale a Văii Jiului”

Home Economie Kutasi Csaba(UDMR): ”Fondurile UE, cea mai importantă resursă pentru finanțarea tranziției economice și sociale a Văii Jiului”
Kutasi Csaba(UDMR): ”Fondurile UE, cea mai importantă resursă pentru finanțarea tranziției economice și sociale a Văii Jiului”

Fondurile UE reprezintă cea mai importantă resursă pentru finanțarea tranziției economice și sociale a Văii Jiului în următoarea perioadă, consideră Kutasi Csaba, candidat al UDMR Hunedoara la Senat.

”Ceea ce nu am reușit în ultimii 30 de ani va trebui să reușim în următorii 5, iar premisele de la care pornim sunt favorabile.  Autoritățile publice din Valea Jiului, împreună cu mediul local de afaceri și în strânsă colaborare cu Guvernul României, vor trebui să finalizeze Planul Teritorial de Tranziție care să permită negocierea cu Comisia Europeană și apoi accesarea finanțărilor din Fondul pentru Tranziție Justă al UE”, a declarat Kutasi Csaba.

Potrivit candidatului UDMR Hunedoara la Senat, scopul principal al aplicării proiectelor cu privire la tranziție este decarbonizarea economiei Văii Jiului, sprijinirea inițiativelor mediului local de afaceri, a IMM-urilor, care vor crea noi locuri de muncă.

”Noile investiții trebuie să asigure posibilitatea reconversiei profesionale, iar autoritățile publice vor trebui să fie mai eficiente în asistarea forței de muncă pentru identificarea noilor locuri de muncă. Fondul pentru Tranziție Justă favorizează investițiile în domeniile cu înaltă valoare adăugată, în cercetare și în inovație. De aceea, un actor foarte important în Valea Jiului este Universitatea din Petroșani, dar și rețeaua de învățământ preuniversitar. Prin legătura mai strânsă dintre învățământ și piața muncii, prin favorizarea învățământului profesional și a celui dual, vom asista tinerii în integrarea lor în economia locală. Consider că este important să reprezentăm în Parlamentul României propunerile concrete formulate de Comitetul de Inițiativă Valea Jiului, cum ar fi reducerea procentului de cofinanțare solicitat întreprinderilor din această zonă în cadrul proiectelor cu fonduri europeană. Doar dacă vom fi atenți la solicitările concrete ale instituțiilor și firmelor din Valea Jiului, proiectele guvernului și cele ale UE vor avea succes”, a precizat candidatul UDMR Hunedoara la Senat.

Kutasi Csaba conduce lista de candidați ai UDMR Hunedoara pentru Senat, iar Széll Lőrincz pe cea pentru Camera Deputaților. UDMR se prezintă cu liste complete de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de UDMR – Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 13200002 – Executat de Exclusiv Media Group SRL