Lucica Muntean este noul viceprimar al municipiului Petroșani

Home Administrație Lucica Muntean este noul viceprimar al municipiului Petroșani
Lucica Muntean este noul viceprimar al municipiului Petroșani

Consiliul local al municipiului Petroșani a fost convocat vineri, 20 noiembrie 2020 în ședință de îndată de către primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pe odinea de zi fiind adus în discuție un singur subiect: alegerea noului viceprimar al municipiului Petroșani.

Pentru această calitate, PNL a propus alegerea doamnei Lucica Dina Muntean, membru al consiliului local nou ales pe listele acestei formațiuni politice. Deși nu au mai existat alte propuneri și cu toate că nimeni nu a avut nimic de reproșat acesteia, alegerea s-a dovedit a fi un exercițiu greu de finalizat. Încă înaintea demarării procedurii de votare, consilierul local Pro România Francisc Gerschner a declarat că, potrivit unei decizii a Biroului Politic Județean, Pro România nu va participa la vot. Decizii similare au luat și consilierii locali ai PSD dar și consilierul independent Dorina Niță. În cele din urmă, numărărtoarea voturilor a consemnat 10 voturi pentru validarea propunerii, 9 fiind ale consilierilor PNL și unul al consilierului local Pro România, Mariana Ghioc care a decis să treacă peste decizia partidului și să voteze alegerea viceprimarului municipiului Petroșani, chiar dacă acest lucru va conduce, cel mai probabil, la excluderea sa din partid și din Consiliul local de la Petroșani.

Pe de altă parte, alegerea în funcția de viceprimar a doamnei Lucica Dina Muntean este salutată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi care se declară convins că va avea un parteneriat activ, eficient și un sprijin real în administrația locală din partea noului viceprimar.

Chiar dacă se declară onorată de această nouă responsabilitate, Lucica Dina Muntean s-a arătat dezamăgită de faptul că într-o astfel de chestiune, factorul politic poate fi unul peste cel al normalității relațiilor interumane. ”Desigur, sunt onorată de alegerea mea în funcția de viceprimar al municipiului Petroșani și sper că mă voi putea ridica la înălțimea acestei responsabilități publice care mi-a fost încredințată. Însă, în același timp, mă încearcă un sentiment de tristețe față de momentele pe care le-am trăit astăzi în Consiliul local de la Petroșani, care prefigurează modul în care se vor aborda problemele comunității noastre în următorii 4 ani. Îmi este greu să înțeleg cum poate să primeze factorul politic în atitudinea unor oameni pe care, altminteri, îi respect și cu care am o relație de colaborare foarte bună. Dar asta e viața și acestea sunt vremurile pe care le trăim și, din păcate, teamă mi-e că trebuie să ne obișnuim cu acest mod de lucru. Îi mulțumesc domnului primar pentru încrederea pe care mi-a acordat-o și mă voi strădui să fac, împreună cu domnia sa și cu consilierii locali care doresc să ne fie alături, ceea ce așteaptă comunitatea locală din Petroșani de la cei pe care i-a ales”, a declarat, după învestitură, Lucica Dina Muntean, noul viceprimar al municipiului Petroșani.

Lucica Dina Muntean s-a născut la 29 iunie 1955 în Supurul de Jos, jud. Satu-Mare. Din anul 1956 trăiește în Valea Jiului, unde a urmat cursurile Școlii gimnaziale din Paroșeni. După absolvirea Liceului Pedagogic din Deva în anul 1976, activează ca educatoare, institutor și profesor în Petrila, apoi la Petroșani. În anul 2005 a absolvit Colegiul de Institutori din cadrul Universității din Petroșani, iar trei ani mai târziu Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. În anul 2009 a absolvit modulul de pregătire psihopedagogică pentru educație specială la Univesitatea din Oradea.
Pentru activitatea sa profesională, în anul 2007 a obținut „Diploma Gheorghe Lazăr Clasa I” acordată de Ministerul Educației și Cercetării.
Din septembrie 2009, Lucica Dina Muntean este director al Grădiniței cu Program Prelungit Nr.3 din Petroșani.
În plan profesional, s-a perfecționat permanent, devenind expert în managementul educațional (2012) și profesor mentor(2012). A făcut parte din corpul de metodiști, din Consiliul consultativ al învățământului preșcolar și din Consiliul directorilor al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.
Lucica Dina Muntean scrie literatură pentru copii, fiind unul dintre cei mai apreciați autori. Colecția „Cărțile Lucia Muntean”, care cuprinde 25 de cărți, sunt cunoscute și iubite atât în România, cât și în lume pentru ideile de educație descoperite și aplicate aici, în județul Hunedoara.
A fost membru fondator în cadrul Asociațiilor „Educația pentru toți” a Școlii Generale „I.G.Duca” și „Casa Pro Urbis”. Preocupată de problemele familiilor cu copii din Petroșani, în anul 2011 a înființat Asociația „Pro Familia”, al cărei președinte este.
Din anul 2012 a intrat în politică, devenind consilier local din partea Partidului Național Liberal.
Lucica Dina Muntean este căsătorită din anul 1976 cu preotul Mihai Muntean, viața fiindu-le binecuvântată cu doi copii: Mihai Dragoș și Maria Elena (Moldovan), ambii fiind în prezent antreprenori.
PNL Petroșani a desemnat-o pe Lucica Muntean și în calitate de candidat al acestei formațiuni politice pentru un loc în Parlamentul României, aceasta aflându-se pe locul II în lista propusă de PNL Hunedoara pentru Senat în alegerile de la  6 decembrie.