Széll Lőrincz: ”Tinerii noștri să beneficieze la maximum de Garanția pentru tineret”

Home Politică Széll Lőrincz: ”Tinerii noștri să beneficieze la maximum de Garanția pentru tineret”
Széll Lőrincz: ”Tinerii noștri să beneficieze la maximum de Garanția pentru tineret”

Recent, la Bruxelles, a fost adoptată propunerea Comisiei Europene privind programul „O punte către locuri de muncă” care vine și consolidează Garanția pentru tineret, iar țara noastră cred că trebuie să fie pregătită pentru a accesa finanțarea aferentă care vine în sprijinul tinerilor care nu au un loc de muncă, susține Széll Lőrincz, candidat al UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților.

”De acest program, născut ca urmare a crizei financiare izbucnite în 2009, au beneficiat până acum peste 24 de milioane de tineri europeni aflați în afara oricărei forme de școlarizare și fără un loc de muncă. Într-o perioadă extrem de scurtă, Comisia, Consiliul și Parlamentul European au căzut de acord că tinerii europeni, afectați profund de pandemia de Covid – 19 au nevoie de ajutor. Noi, în România, trebuie să fim gata să accesăm finanțări substanțiale care să vină în sprijinul tinerilor noștri care se află în căutarea unui loc de muncă”, a afirmat candidatul UDMR Hunedoara. Potrivit acestuia, Garanția pentru tineret este susținută de o finanțare semnificativă din partea UE prin instrumentul de redresare NextGeneration EU în cadrul Cadrului Financiar Multianual al UE pentru perioada 2021-2027.

”În ultima perioadă, piața muncii din România, la fel ca piața muncii europeană, este caracterizată de schimbări rapide, uneori cu efecte dramatice. În general, cei mai vulnerabili în fața acestor schimbări sunt tinerii. De aceea, cred că în Parlamentul României ar trebui să concepem și să legiferăm sisteme de alertă timpurie cu scopul de a identifica tinerii expuși riscului de a rămâne șomeri sau în afara oricărei de  școlarizare. De asemenea, sunt convins de faptul că acțiunile preventive, cum sunt evaluarea competențelor, consilierea în carieră și orientarea profesională, sunt esențiale atât pentru tinerii care încă studiază, dar și pentru cei care au abandonat școala timpuriu”, a afirmat Széll Lőrincz.

Candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaților a mai explicat că Garanția pentru tineret se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, care, prin intermediul acestui program, vor putea beneficia de o ofertă de angajare, de dreptul la educație continuă, la stagii sau ucenicii, în termen de patru luni din momentul în care nu mai urmează o formă de învățământ formal sau de la intrarea în șomaj.

Széll Lőrincz conduce lista de candidați ai UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților, iar Kutasi Csaba pe cea pentru Senat. UDMR se prezintă cu liste complete de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de UDMR Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 13200002 – Executat de Exclusiv Media Group SRL