Ovidiu Olari (PSD): ”Pentru a ne păstra cultura, trebuie să continuăm să o creăm”

Home Politică Ovidiu Olari (PSD): ”Pentru a ne păstra cultura, trebuie să continuăm să o creăm”
Ovidiu Olari (PSD): ”Pentru a ne păstra cultura, trebuie să continuăm să o creăm”

Johan Huizinga spunea atât de clar că pentru a ne păstra cultura, trebuie să continuăm să o creăm. Cultura ne oferă un sentiment unic de apartenenţă la cele mai diverse valori ale existenţei umane, care s-au format pe parcursul a mii de ani, de la ritualurile antice și până la tehnologiile informaţionale moderne.

Cultura și arta contribuie semnificativ și într-un mod unic la bunăstarea societății și a persoanelor, sporește angajamentul social, consolidează încrederea și dialogul, definește valorile și determină societatea să fie mai tolerantă.

Ea pastrează și transmite cunoștințele, creează valori și simboluri. Cultura fortifică relațiile sociale, creând necesități noi și nu în ultimul rând, contribuie și la dezvoltarea economiei, prin ceea ce numim turism cultural.

Nu pot să îmi imaginez cum am putea trăi într-un oraș în care nu există săli de concerte, teatre, cinematografe sau galerii de artă.

Cu toate că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă pentru toți, cultura unui popor rămâne cartea de vizită care îl reprezintă în întreaga lume.

[slideshow_deploy id=’53765′]

Partidul Social-Democrat, prin Programul său de guvernare, propune soluții și măsuri pe termen scurt, mediu și lung, care să protejeze și să promoveze patrimoniul cultural românesc.

Una dintre măsurile prevăzute pentru redresarea domeniului cultural este redeschiderea spaţiilor culturale în condiţii sigure. Alte măsuri concrete, pe care le-am cuprins în Programul electoral al PSD pentru 2021-2024 trebuie să fie:

  • stimularea achiziţiilor online a biletelor la spectacole;
  • achiziţia de sisteme pentru validarea automată a biletelor, cu respectarea distanţării fizice la accesul în sălile de spectacol;
  • optimizarea spaţiilor de intrare – ieşire din instituţiile culturale; circuite de access;
  • optimizarea spaţiilor din culise şi cabine pentru a respecta distanţarea fizică.

Ovidiu OLARI – candidat PSD Hunedoara pentru Camera Deputaților

Pentru a vizualiza întregul 𝙋𝙧𝙤𝙜𝙧𝙖𝙢 𝙙𝙚 𝙂𝙪𝙫𝙚𝙧𝙣𝙖𝙧𝙚 al Partidului Social-Democrat pentru #cultură, puteți accesa următorul link: https://bit.ly/38Y7HSA.

[slideshow_deploy id=’53771′]

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 11200020 – Executat de Exclusiv Mediat Group SRL