Primăria Lupeni are un proiect de 6 milioane de euro pentru extinderea rețelelor de gaz metan

Home Administrație Primăria Lupeni are un proiect de 6 milioane de euro pentru extinderea rețelelor de gaz metan
Primăria Lupeni are un proiect de 6 milioane de euro pentru extinderea rețelelor de gaz metan

Circa 6 milioane de euro sau, mai exact, 30.157.521 de lei este valoarea proiectului prin care autoritățile locale din municipiul Lupeni își propun să extindă rețelele publice de gaz metan din această localitate. Primarul localității, Lucian Resmeriță spune că, în acest scop, a semnat în data de 26 noiembrie 2020 documentațiile care fac parte din Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul întitulat ”Extindere rețea de distribuție gaze naturale în municipiul Lupeni”.

”În urma solicitărilor pe care le-am primit de la cetățeni, am demarat procedurile privind extinderea rețelelor de gaz metan din municipiul Lupeni, astfel încât să punem aplica pentru programul care va fi disponibil pentru acest tip de investiții, program finanțat cu fonduri de la Uniunea Europeană. După elaborarea proiectului tehnic, aprobarea Studiului de fezabilitate reprezintă al doilea pas important înainte pe care-l facem în derularea acestui obiectiv”, spune primarul Lucian Resmeriță.

În opinia acestuia, implementarea acestui proiect de investiții, care va reprezenta una din prioritățile administrației locale din Lupeni în actualul mandat, va asigura practic alimentarea cu gaz metan a întregului municipiu, inclusiv a zonei turistice Straja.