Széll Lőrincz: ”Sectorul IMM are nevoie de debirocratizare și reducerea poverii administrative”

Home Politică Széll Lőrincz: ”Sectorul IMM are nevoie de debirocratizare și reducerea poverii administrative”
Széll Lőrincz: ”Sectorul IMM are nevoie de debirocratizare și reducerea poverii administrative”

Viitorul parlament trebuie cât mai repede să gândească soluții legislative pe termen mediu și lung care să vină în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii care sunt cele mai grav lovite de pandemia de SARS-Cov2, este de părere Széll Lőrincz, candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaților.

”Pandemia de coronavirus a lovit în plin, încă din primăvară, în micile afaceri din statele membre ale UE. Nici sectorul IMM din România nu este o excepție. Criza economică în care ne adâncim pune în pericol existența a milioane de IMM-uri și antreprenori individuali din UE”, a precizat candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaților. Potrivit acestuia, un sondaj publicat recent a venit cu rezultate extrem de îngrijorătoare, arătând că peste jumătate din IMM-urile din Europa, care asigură în total locurile de muncă pentru două treimi dintre angajații europeni, se tem că vor fi nevoite să se închidă în următorul an dacă nu-și vor reveni din punct de vedere al veniturilor.

”IMM-urile din România sunt și mai vulnerabile în fața consecințelor economice ale pandemiei. De aceea, cred că, în primul rând, nu trebuie oprit ajutorul de stat acordat acestora. Apoi, în Parlamentul României trebuie să gândim cel mai modern și inovativ cadru legislativ, normal adaptat și situației actuale, care să vină în sprijinul IMM-urilor, a antreprenorilor și antreprenoriatului. Odată pentru totdeauna trebuie să tăiem de la rădăcini birocrația și povara administrativă care sufocă sectorul IMM și, în general, economia românească. Trebuie să gândim scheme inteligente de finanțare pentru IMM-uri, dar și să asigurăm o cât mai mare transparență a relației dintre antreprenor și stat. Digitalizarea relației antreprenor-stat, statul reprezentat prin instituțiile sale la nivel local, dar și central, trebuie să fie o prioritate în procesul de transparentizare și debirocratizare”, susține Széll Lőrincz.

Candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaților a mai spus că este absolut necesară reducerea poverii administrative în sectorul IMM și pentru a se putea asigura un acces cât mai rapid la finanțările europene.

Széll Lőrincz conduce lista de candidați ai UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților, iar Kutasi Csaba pe cea pentru Senat. UDMR se prezintă cu liste complete de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de UDMR – Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 13200020 – Executat de Exclusiv Media Group SRL