”Spovedania unei țări” un regal artistic dedicat Zilei Naționale a României de Teatrul ”ID Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură ”Spovedania unei țări” un regal artistic dedicat Zilei Naționale a României de Teatrul ”ID Sîrbu” din Petroșani
”Spovedania unei țări” un regal artistic dedicat Zilei Naționale a României de Teatrul ”ID Sîrbu” din Petroșani

Cu ocazia Zilei Naționale a României”, Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” propune iubitorilor de teatru din Valea Jiului (și nu numai!) vizionarea on-line, pe pagina de facebook a instituției cultural-artistice a unui emoționant spectacol, prin care aceasta a marcat Centenarul Marii Uniri.

Spectacolul „Spovedania unei țări”, în regia lui Constantin Radu Tudosie și scenografia Elize Labancz, dezvăluie prin muzică, poezie și scene teatrale crâmpeie din viața și faptele unor oameni pentru care Unirea tuturor românilor a fost țelul suprem al vieții lor. „Unire, unitatea naţională românească, visul de veacuri al acestui popor atât de încercat de vremuri. Oameni destoinici, de-a lungul timpului au făcut paşi pentru atingerea acestui nobil ţel, oameni talentaţi au pus în cuvinte acest simţământ atât de înălţător. Sărbătorirea Centenarului României, pe lângă un omagiu plin de bucurie, trebuie să fie și un motiv de reflecție, dar mai ales de conștientizare că e de datoria noastră să refacem ceea ce au pus în operă românii în ziua de grație 1 Decembrie, a anului 1918”, spune, despre această piesă, regizorul Constantin Radu Tudosie.

Spectacolul „Spovedania unei țări” va fi difuzat în direct pe data de 1 Decembrie 2020, de la ora 18,00 pe pagina de Facebook a Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani.