Mesaj de Ziua Națională / Tiberiu Iacob Ridzi – primarul municipiului Petroșani

Home Stiri la zi Mesaj de Ziua Națională / Tiberiu Iacob Ridzi – primarul municipiului Petroșani
Mesaj de Ziua Națională / Tiberiu Iacob Ridzi – primarul municipiului Petroșani
Ziua de astăzi, poate mai mult decât oricând, trebuie să fie despre unitate, despre iubirea față de semenii noștri, despre respect și responsabilitate.
Pe data de 1 Decembrie 1918, în urmă cu 102 ani, bravii noștri înaintași au reușit să înfăptuiască România Mare, în vremuri potrivnice, dar care nu le-au stat în cale celor uniți în cuget și în simțiri, celor care aveau o năzuință comună.
Pentru noi, românii, anul 2020 a fost unul atipic, un an greu, cu multe încercări, dar care trebuie să ne dea încrederea și convingerea că ÎMPREUNĂ vom reuși, că ÎMPREUNĂ suntem puternici și că uniți putem trece peste orice încercare!
Astăzi este Ziua Națională a României, este ziua fiecăruia dintre noi. Este o zi în care trebuie să ne gândim cu respect la trecut și să privim cu încredere spre viitor.
A fi un bun român înseamnă să îți iubești țara, să îți iubești aproapele, să îți respecți înaintașii, tradiția, să îți respecți semenii. Iar acest lucru, mai mult poate decât oricând, are în aceste vremuri o profundă însemnătate.
Românii și-au găsit mereu în credință puterea de a merge mai departe, de a trece peste toate greutățile și au dus peste veacuri identitatea noastră ca popor.
Să fim mândri că suntem români, să fim uniți și să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ceea ce avem astăzi, pentru această țară, să ne respectăm înaintașii și istoria și să transmitem generațiilor viitoare valorile care ne-au călăuzit dintotdeauna.
La mulți ani, România!
La mulți ani, români!
La mulți ani tuturor!
Tiberiu IACOB RIDZI – Primarul municipiului Petroșani