Cristian Resmeriță: ”Campania mea electorală constă nu în promisiuni, ci chiar în legile prin care am răspuns așteptărilor cetățenilor”

Home Politică Cristian Resmeriță: ”Campania mea electorală constă nu în promisiuni, ci chiar în legile prin care am răspuns așteptărilor cetățenilor”
Cristian Resmeriță: ”Campania mea electorală constă nu în promisiuni, ci chiar în legile prin care am răspuns așteptărilor cetățenilor”
  • Domnule senator Cristian Resmeriță, ne apropiem de finalul unei campanii electorale atipice, în care mesajele electorale au fost mai dificil de transmis decât în alți ani. În ceea ce vă privește, credeți că mesajele dumneavoastră au ajuns la hunedoreni suficient de bine pentru a-i convinge să voteze Partidul Social Democrat ?

Sigur că trăim vremuri în care, inclusiv în ceea ce privește dezbaterea politică, promovarea de idei și programe și contactul cu cetățenii, ceea ce trebuie să primeze este responsabilitatea. Poate ați observat și dumneavoastră, în mod cert au observat și cetățenii, în special cei din Lupeni și din Valea Jiului că, în ceea ce mă privește, am ales să fiu mult mai puțin prezent în această campanie electorală, atât la televiziune, cât și în contactul direct cu cetățenii care, pentru mine, este unul
esențial, este dacă doriți un brand al modului în care am făcut și fac politică. În contextul epidemic actual, am considerat însă că a-i proteja pe oameni, a mă asigura că sub nici o formă nu pun în pericol sănătatea oamenilor, este mult mai important decât orice altceva, chiar și decât campania pentru următoarele alegeri.

  • Dar în aceste condiții, cu ajunge mesajul dumneavoastră politic la cetățeni, la electorat ?

Încă din primii ani în care am intrat în politică am învățat că încrederea cetățenilor nu se câștigă doar în campaniile electorale. Ea este un rezultat al muncii de zi cu zi, al felului în care ști, vrei și poți să răspunzi la problemele ridicate de oameni, prin măsuri care să le rezolve. Acesta a fost modul meu de abordare în tot ceea ce a însemnat activitatea mea politică de până acum.
Pentru mine campania electorală a început încă din prima zi în care am fost învestit cu încrederea oamenilor și cu votul lor pentru o demnitate publică. Și am acționat ca atare. Este cunoscut faptul că, luând ca exemplu doar primul meu mandat de senator, care se încheie peste puțin timp, am avut o prezență constantă în fața oamenilor care m-au ales în 2016, atât la cabinetele mele parlamentare din județ, cât și în presa locală și în diverse acțiuni publice, unde am informat de fiecare dată cetățenii asupra activității mele parlamentare. Am vorbit și despre proiectele legislative pe care le-am inițiat și pe care am reușit să le aduc până la stadiul de lege, așa cum am vorbit și despre lucrurile pe care nu le-am putut rezolva în mod direct, dar pe care le-am adus în
atenția factorilor de decizie de la nivel politic și guvernamental, astfel încât să găsim soluții și pentru acestea. Practic, am căutat să-i informez pe hunedoreni în mod permanent cu privire la activitatea mea politică și parlamentară, acesta fiind modul meu de a face, zi de zi, campanie
electorală.

  • Sigur că porniți în alegerile care urmează să aibă loc pe 6 decembrie, din postura unui
    candidat cu 100% șanse de reușită, fiind deschizător al listei propuse de PSD Hunedoara pentru Senatul României…

Poate că așa este și vreau să le mulțumesc colegilor din PSD că m-au onorat cu încrederea lor și m-au propus să fiu cel care deschide lista propunerilor pentru Senat în județul Hunedoara. Însă, în opinia mea, locul pe o listă, nu este o garanție a succesului politic. Eu cred că, în politică, la fel ca și în sport, nu există câștigători înaintea desfășurării competiției. De aceea și acum, la fel ca în toate campaniile electorale în care am fost angrenat, am abordat cu aceeași responsabilitate și
meticulozitate fiecare aspect al competiției. De aceea, le-am reamintit hunedorenilor ce am reușit să fac în mandatele precedente de senator și deputat. Așa cum le-am vorbit oamenilor și despre intențiile mele pentru mandatul următor. Tot așa cum le-am vorbit și despre colegii mei, care alcătuiesc listele propuse pentru Senat și Camera Deputaților de Partidul Social Democrat. În politică, atunci când aștepți votul cetățenilor, trebuie să le oferi acestora, într-un fel, garanția că atât personal cât și ca grup politic, ai capacitatea de a-i reprezenta corespunzător în Parlament. Și să-i convingi că, de cele mai multe ori, pentru a reuși să faci ceea ce le promiți, ai nevoie și de o majoritate care să te sprijine, așa cum am avut eu în acești ultimi 4 ani în care am trecut legi bune pentru oameni, mai ales pentru hunedoreni, prin Parlament.

  • Care sunt acele proiecte de care vă simțiți mândru și care credeți că pot constitui argumente în susținerea dumneavoastră pentru un nou mandat de senator ?

Legile prin care am rezolvat câteva probleme majore ale oamenilor din comunitatea pe care o reprezint. Mă refer aici la legea prin care drepturile de pensie ale minerilor au fost recalculate și au
crescut considerabil, prin care minerii disponibilizați de la minele care se închid pot cere dreptul la pensie la 45 de ani chiar dacă au numai 15 ani vechime în subteran sau prin care toți salariații care domiciliază de peste 30 de ani în mai multe localități hunedorene pot ieși la pensie cu doi ani mai devreme, fără penalizare.

  • Știți desigur că și alți oameni politici, inclusiv din alte partide, își revendică paternitatea acestor proiecte de lege ?

Știu. Mai ales că, de multe ori, eu am fost acela care i-am invitat pe colegii parlamentari de la toate formațiunile politice să susțină proiectele inițiate de mine, să le aducă eventual îmbunătățiri prin amendamente. În unele cazuri, acest lucru s-a și întâmplat, în altele, nu. Știu însă la fel de bine că cetățenii au sesizat fără nici un dubiu cine a făcut demersurile pentru adoptarea acestor legi importante. Nu întâmplător, hunedorenii numesc deseori aceste legi nu după titlul sau numărul lor din Monitorul Oficial, cu spunându-le ”legea Resmeriță I”, Legea Resmeriță II” ș.a.m.d. Iar eu le mulțumesc pentrru asta, deoarece astfel dau un răspuns fără echivoc la întrebarea dumneavoastră.

  • Ce va face Cristian Resmeriță în viitorul său mandat de Senator ?

Ceea ce am făcut și până acum: legi bune pentru oameni. Sper, în primul rând, să pot finaliza cu succes proiectul prin care doresc reintroducerea așa numitului spor de Valea Jiului pentru unele categorii profesionale, cum ar fi medicii, profesorii sau asistenții sociali. Am în vedere și alte proiecte de lege pe care le voi iniția în următoarea legislatură și, desigur, voi susține
implementarea Programului de guvernare al PSD pentru perioada 2021-2024 pentru acesta este singurul care oferă tuturor cetățenilor României siguranța unui trai mai bun. Iar pentru a face toate acestea, mizăm pe votul majorității românilor, care pot face acum diferența între ce înseamnă o guvernare de dreapta și una de stânga. Și pot decide calea pe care o avem de urmat în următorii ani. Pentru că, în esență, dincolo de orice am spune noi, politicienii, alegerile sunt cele în care poporul are întotdeauna dreptate.

[slideshow_deploy id=’53765′]

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat, Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 11200020 – Executat de Exclusiv Media Group SRL  – Tiraj 1700 ex.