Liviu Gherghin, cetățean de onoare post-mortem al municipiului Petroșani

Home Stiri la zi Liviu Gherghin, cetățean de onoare post-mortem al municipiului Petroșani
Liviu Gherghin, cetățean de onoare post-mortem al municipiului Petroșani

Personalitate apreciată și respectată în comunitatea locală din municipiul Petroșani, notarul public Liviu Gherghin a trecut în neființă în toamna acestui an, fiind unul dintre victimele pandemiei de coronavirus care afectează Planeta.

Amintirea sa rămâne însă veșnic în inimile celor care l-au cunoscut și, mai ales, în conștiința numeroșilor săi prieteni. În memoria sa, Consiliul local al municipiului Petroșani a decis, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, să-i confere post-mortem lui Liviu Gherghin și titlul ”Cetățean de onoare al municipiului”. Decizia a fost legiferată prin adoptarea, la finalul lunii noiembrie, a Hotărârii Consiliului local Petroșani nr. 249/2020, aprobată cu votul unanim al membrilor forului legislativ de la Vulcan.

În justificarea propunerii sale, primarul Tiberiu Iacob Ridzi aprecia că Liviu Gherghin reprezintă, prin întreaga sa activitate profesională, dar și socială și culturală, un adevărat model demn de urmat de tânăra generație. ”Liviu Gherghin a fost un om care a trăit după valorile tradiționale românești, fiind un adevărat patriot, care și-a iubit țara, semenii, istoria, cultura și a insuflat celor din comunitate pasiunea sa pentru istoria acestei zone, iubirea de neam și țară. S-a implicat în diverse activități culturale, susținând cu pasiune diverse proiecte și diverse instituții de cultură din Valea Jiului. Fiecare eveniment din comunitatea Petroșaniului poartă, într-un fel, și amprenta sa”, apreciază Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Acesta a evidențiat de asemenea implicarea regretatului notar public Liviu Gherghin în susținerea unor acțiuni caritabile al căror destinatari erau oamenii neajutorați și, în mod special, copiii. A fost voluntar activ al Clubului Lions-Valea Jiului și membru dedicat al Filialei județene Hunedoara a Asociației Naționale ”Cultul Eroilor-Regina Maria”.

Pentru familia Gherghin, conferirea titlului de Cetățean de onoare post mortem al municipiului Petroșani notarului public Liviu Gherghin vine la finalul unui an trist, în care a fost greu încercată atât prin trecerea în eternitate, mult prea devreme, a lui Liviu Gherghin, cât și a părinților acestuia. Dumnezeu să-i odihnească în pace !