Jandarmii, la datorie pe pârtiile din stațiunile montane hunedorene

Home Stiri la zi Jandarmii, la datorie pe pârtiile din stațiunile montane hunedorene
Jandarmii, la datorie pe pârtiile din stațiunile montane hunedorene

Un număr de peste 50 de jandarmi montani hunedoreni au acţionat, la finalul săptămânii, pe raza staţiunilor montane Straja, Parâng, precum și pe traseele turistice din munții Vâlcan și Retezat.

Pentru că a fost un week–end fără probleme în zonele turistice ale județului Hunedoara, jandarmii montani au desfăşurat activităţi de informare şi îndrumare a cetățenilor şi administratorilor localurilor publice, pentru a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2. Aceștia reamintesc turiştilor că trebuie evitate aglomerările de persoane, iar purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice sunt măsuri obligatorii.

Reprezentanții IJJ Hunedoara precizează că jandarmii montani sunt pregătiţi să acorde sprijin turiștilor şi să intervină atunci când situaţia o va impune, precum şi în cazul constatării unor încălcări ale normelor legale în vigoare.

Aceștia montani recomandă turiştilor să utilizeze pârtiile de schi doar în scopul pentru care acestea au fost amenajate și reamintesc că este interzisă pătrunderea pe pârtiile de schi cu automobile sau orice alt tip de vehicul (inclusiv snowmobil). De asemenea, este interzis să se coboare pe pârtiile de schi utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale. Aceste fapte constituie contravenţii şi atrag răspunderea persoanelor vinovate de săvârşirea lor.

Turiștii care sunt prezenți în zonele turistice montane ale județului Hunedoara și care au nevoie de sprijin, sunt îndrumați că apeleze numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita intervenția jandarmilor montani.