Laurențiu Nistor (PSD): ”Orban și Cîțu și-au bătut joc de hunedoreni până în ultima clipă !”

Home Politică Laurențiu Nistor (PSD): ”Orban și Cîțu și-au bătut joc de hunedoreni până în ultima clipă !”
Laurențiu Nistor (PSD): ”Orban și Cîțu și-au bătut joc de hunedoreni până în ultima clipă !”

”Guvernul demisionar condus de premierul de tristă amintire, Ludovic Orban, și-a dat măsura disprețului față de locuitorii județului Hunedoara în ultima ședință a executivului, în vinerea dinaintea alegerilor parlamentare. Fideli principiului „cine nu este cu noi, este împotriva noastră”, Guvernul PNL i-a pedepsit aspru și nedrept pe locuitorii municipiilor, orașelor și comunelor din județul Hunedoara, conduse de primari ai Partidului Social Democrat.” Acesta este punctul de vedere exprimat de președintele Organizației județene a PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, după ce Guvernul a adoptat o hotărâre de guvern prin care sunt alocate autorităților publice locale fonduri pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap și indemnizațiile cuvenite persoanelor cu handicap.

În fapt, liderul social-democraților hunedoreni, apreciază că alocarea sumelor pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 1.044/04.12.2020, este dovada incontestabilă că, pentru PNL, România este împărțită în două: „ai noștri” și „restul”.

Concret, Laurențiu Nistor arată că din Anexa la hotărârea amintită, reiese fără niciun dubiu politizarea excesivă a acestui demers, cele mai mari sume fiind alocate primăriilor conduse de primari membri ai PNL. ”În județul Hunedoara, municipiile conduse de primari PNL, Deva și Petroșani, au primit câte 2,5 milioane de lei, în timp ce municipiul Hunedoara, condus de primar PSD, a primit doar 1,5 milioane de lei. Municipiul Lupeni, unde a fost ales tot primar PSD, a primit doar 850 de mii de lei. La orașe, Hațeg și Călan, ambele cu primari liberali, au primit câte 900 de mii de lei, în vreme ce Uricani a primit 200 de mii de lei, iar Simeria – 400 de mii de lei. Există primării de comune conduse de primari PNL care au primit sume mai mari decât orașele sau chiar municipiile. Comunele conduse de PNL, Crișcior și Pui au primit de la guvernul Orban câte 700 de mii de lei, în vreme ce Dobra și Sălașu de Sus, doar câte 110 mii lei”, explică Laurențiu Nistor.

În opinia acestuia, ipocrizia guvernului demisionar, dublată de politizarea fățișă a alocării sumelor pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav sunt dovezile cinismului cu care PNL îi tratează pe români și, în mod special, această categorie socială greu încercată. În plus, Nistor este de părere că semnătura ministrului Vasile Florin Cîțu pe acest document este, de asemenea, dovada că așchia nu a sărit departe de trunchiul putred al fostului Guvern.

Cum te poți numi om când faci așa ceva în pragul sărbătorilor de iarnă!? Domnilor, și vă numesc așa doar din politețe, v-ați făcut de râs prin modul în care ați administrat țara în ultimul an. Dar, mai grav este că, prin acțiunile guvernului condus de Ludovic Orban – cel mai slab guvern de după 1989, ați călcat în picioare viețile a milioane de români. Semnalul că bătaia de joc trebuie să înceteze a fost dat pe 6 decembrie 2020, când poporul român v-a transmis un mesaj foarte clar: PNL nu poate, nu știe sau nu vrea să guverneze în interesul românilor. Le-ați luat românilor dreptul de a trăi, libertatea credinței, le-ați luat locurile de muncă, ați distrus familii și afaceri ale antreprenorilor. Ați făcut mai mult rău României decât au făcut orice alți dușmani externi. Dacă v-a mai rămas, pe undeva, o fărâmă de decență, luați biciul de pe poporul român și lăsați-i pe cei care se pricep și iubesc România să guverneze!”, mai arată, în comunicatul său, președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor.