Consiliul județean Hunedoara preia calitatea de lider al proiectului ”Green Line Valea Jiului”

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara preia calitatea de lider al proiectului ”Green Line Valea Jiului”
Consiliul județean Hunedoara preia calitatea de lider al proiectului ”Green Line Valea Jiului”

Demarat în urmă cu mai bine de doi ani, proiectul prin care autoritățile publice locale din Valea Jiului și Consiliul județean Hunedoara își propun să realizeze un serviciu public de transport de călători înaintează destul de greu, iar documentele întocmite până în prezent nu au fost suficient de coerente pentru a determina semnarea contractului de finanțare din fonduri europene.

În fața acestei situații, pentru că proiectul se dorește a fi în cele din urmă realizat, UAT-urile asociate au decis să schimbe liderul de proiect stabilit inițial. Astfel, această calitate care fusese atribuită inițial Primăriei municipiului Vulcan îi va reveni, în scurt timp, Consiliului județean Hunedoara. Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara spune că a fost împuternicit de către președintele CJH, Laurențiu Nistor să se ocupe de gestionarea acestui proiect extrem de important pentru Valea Jiului. „Am stabilit împreună cu toate primăriile din Valea Jiului, cu care suntem asociați pe proiectul Green Line ca CJH să fie lider de proiect și să preia de la Primăria Vulcan această responsabilitate. Am avut deja, în acest scop, discuții și la ADR Vest, care este organismul financiar care va finanța cea mai mare parte a acestui proiect și am găsit soluția legală, astfel încât, până la finalul acestui an, să avem toate documentele finalizate și să preluăm calitatea de lider de proiect pentru Green Line Valea Jiului la Consiliul Județean Hunedoara”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Acesta a mai precizat că odată cu această responsabilitate asumată de CJH, proiectul va înainta mult mai repede. În plus, instituția județeană vine în sprijinul UAT-urilor din Valea Jiului și în ceea ce privește partea financiară, urmând să susțină circa 98% din cheltuielile neeligibile din fonduri europene ale acestui proiect, 2% rămânând în sarcina primăriilor din Valea Jiului.

Valoarea estimată a proiectului denumit generic Green Line Valea Jiului este de aproximativ 20 de milioane de euro, bani cu care va fi implementat un serviciu public de transport local în toată Valea Jiului exclusiv cu autobuze electrice. De asemenea, proiectul cuprinde și reabilitări ale infrastructurii rutiere și alte investiții conexe.