ISU Hunedoara are 77 de noi subofițeri după ce paramedicii preluați de la Salvital au depus jurământul militar

Home Stiri la zi ISU Hunedoara are 77 de noi subofițeri după ce paramedicii preluați de la Salvital au depus jurământul militar
ISU Hunedoara are 77 de noi subofițeri după ce paramedicii preluați de la Salvital au depus jurământul militar

Începând de luni, 21 decembrie 2020, potrivit unui ordin al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, dat în urma aplicării legislației prin care echipele de paramedici SMURD din mai multe județe ale țării care activau în cadrul unor asociații de pompieri voluntari sunt preluați în efectivele ISU, 77 de paramedici hunedoreni au devenit oficial colegi salvatori în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara.

Paramedicii hunedoreni au depus jurământul de credință față de România în prezența prefectului de Hunedoara, Călin-Petru Marian.

Cei 77 de salvatori paramedici, angajați până astăzi ai Asociației Salvital și ai Asociației Samaritenii Orăștieni, au o experiență de cel puțin 10 ani în acordarea primului ajutor, iar de activitatea lor se leagă salvarea vieții a sute sau poate mii de hunedoreni. Mulți dintre ei au îmbrăcat uniforma roșie a salvatorilor de vieți încă de la începutul proiectului SMURD în județul Hunedoara, atunci când prin intermediul Asociației Salvital s-au înființat primele module, ce au funcționat în subunitățile de pompieri.

Cei mai mulți dintre aceștia vor activa la Detașamentul Petroșani unde vor fi încadrați 32 dintre noii subofițeri, Detașamentul Deva a preluat 20 de cadre, Detașamentul Hunedoara alți 7, în timp ce Detașamentul Orăștie și Secțiile Ilia și Brad au câte 6 noi membri.

Totodată, 76 de paramedici au primit gradul de sergent major, în timp ce unul dintre ei va purta pe umăr gradul de plutonier major.

La ceremonia de depunere a jurământului noilor colegi inspectorul șef al I.S.U Hunedoara, colonelul Viorel Demean, a declarat: ”Astăzi are loc un gest firesc pe care l-am anticipat cu toții de multă vreme, acela de a oficializa o relație puternică și de lungă durată între paramedici și militarii pompieri hunedoreni. Sunt convins și încredințat că experiență acumulată până acum de paramedicii, astăzi cadre militare, nu se pierde ci va contribui și în viitor la salvarea multor vieți.”