Noii parlamentari hunedoreni au depus jurământul de învestitură

Home Politică Noii parlamentari hunedoreni au depus jurământul de învestitură
Noii parlamentari hunedoreni au depus jurământul de învestitură

Într-o ședință maraton desfășurată luni, 21 decembrie 2020, în paralel, la Senat și Camera Deputaților, aleșii în funcțiile de senatori și deputați, desemnați în urma validării mandatelor obținute în alegerile locale din 6 decembrie 2020, au depus jurământul de învestitură, acesta fiind, de altfel, primul lor discurs de la tribuna Parlamentului în actuala legislatură.

În rândul noilor senatori și deputați care au depus jurământul se numără și cei 3 senatori și 6 deputați care vor reprezenta în Parlament județul Hunedoara.

Senatorul PSD Cristian Resmeriță, aflat la al doilea mandat de senator, apreciază că, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, atunci când a depus jurământul a făcut-o cu gândul la hunedoreni și la datoria pe care o asumă pentru aceștia, în următorii 4 ani. ”Jurământul de credință nu este doar parte a ceremoniei noastre de învestitură. El reprezintă, pentru mine cel puțin, un angajament pe care-l iau în fața hunedorenilor, de a-i reprezenta cu toată convingerea în Senat. Cu acest gând încep acest nou mandat de parlamentar, în care îmi doresc să aduc în dezbaterea forului legislativ al țării acele legi pe care cetățenii din Valea Jiului, din tot județul Hunedoara și chiar din toată România le așteaptă”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

La rândul său, noul senator PNL Lucica Muntean, al doilea parlamentar cu domiciliul în Valea Jiului, a depus jurământul cu emoție, dar mai ales cu convingerea că mandatul care i-a fost încredințat de cetățenii din Hunedoara este unul care o obligă la o atitudine politică justă, îndreptată către nevoile oamenilor. ”Aseară, când am depus jurământul de senator în Parlamentul României, inima mea a bătut cu emoție pentru fiecare cuvânt rostit cu gândul la țara mea, la oamenii ei frumoși, la Valea Jiului și la județul Hunedoara. Pentru momentele trăite aseară și pentru șansa de a fi patru ani în Parlamentul României, mulțumesc Partidului Național Liberal care mi-a acordat cu încredere un loc de senator pentru alegerile din 6 decembrie 2020 și mulțumesc tuturor celor care ne-au votat. Pornesc la drum cu toate intențiile bune și voi face tot ceea ce pot pentru ca faptele mele să fie la înălțimea așteptărilor celor care m-au trimis aici. Acum, în prag de Sfântă Sărbătoare, doresc tuturor hunedorenilor sănătate, liniște și bucurii!”, a declarat senatorul Lucica Dina Muntean.

Tot emoția a fost sentimentul care a caracterizat acest moment festiv și pentru noul deputat PNL de Hunedoara, Vasilică Potecă. ”Cu emoție am depus jurământul de senator în Parlamentul României. În următorii ani voi reprezenta în Senat interesele tuturor hunedorenilor și voi respecta angajamentul luat de a fi în slujba cetățenilor. Sunt în Parlamentul României pentru a pune în practică proiectele care vor dezvolta județul Hunedoara și vor aduce bunăstare hunedorenilor!”, a declarat senatorul Vasilică Potecă.

Aceleași emoții și aceeași angajamente asumate în fața hunedorenilor au marcat și depunerea jurământului de către noii deputați ai județului Hunedoara. ”Jur credință patriei mele, România; Jur să respect Constituția și legile țării; Jur să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României; Jur să-mi îndeplinesc cu onoare și fidelitate mandatul încredințat de popor. Așa să-mi ajute Dumnezeu !” Acestea au fost cuvintele rostite de la tribuna Camerei Deputaților, cu mâna pe Biblie, de către Natalia Intotero, Ilie Toma, Viorel Sălan, Vetuța Stănescu, Ana Maria Gabrilă și Pollyana Hangan.

”După o competiție electorală grea și o reușită care vi se datorează, astăzi am depus jurământul pentru a porni schimbarea pe care românii o așteaptă – respect pentru cetățean, pentru banul public, pentru lege și ordine. Mulțumesc încă o dată pentru susținere tuturor celor care ați avut încredere în mine și echipa USR PLUS. Este rândul nostru să demonstrăm că vă merităm încrederea. În Camera Deputaților, cu seriozitate și profesionalism voi munci pentru legi corecte și echitabile pentru toți românii și pentru a face auzită vocea cetățenilor județului Hunedoara. Începe Revoluția Bunei Guvernări!”, a mai dat, în plus, asigurări, deputatul USR Pollyana Hangan.
Tot în cadrul primei ședințe a noului Parlament au fost aleși și noii lideri ai Camerei Deputaților și Senatului. Astfel, în funcția de președinte al Camerei Deputaților a fost ales deputatul PNL Ludovic Orban, iar la Senat, în calitatea de președinte a fost aleasă senatoarea USR Anca Dragu, aceasta fiind prima femeie care deține a doua funcție de decizie în statul român din ultimii 30 de ani.