Deputatul hunedorean Natalia Intotero e noul președinte al Comisiei pentru Învățământ de la Camera Deputaților

Home Politică Deputatul hunedorean Natalia Intotero e noul președinte al Comisiei pentru Învățământ de la Camera Deputaților
Deputatul hunedorean Natalia Intotero e noul președinte al Comisiei pentru Învățământ de la Camera Deputaților

Deputatul hunedorean social-democrat Natalia Elena Intotero a fost desemnată să ocupe funcția de Președinte al Comisiei pentru Educație din Camera Deputaților, în actuala legislatură. De asemenea, Natalia Intotero, fost ministru al Românilor de Pretutindeni va face parte și din Comisia Camerei Deputaților pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

”Am primit cu onoare și responsabilitate nominalizările colegilor mei pentru funcția de președinte al Comisiei pentru Educație din Camera Deputatilor, respectiv de membru în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Vreau să le mulțumesc pe această cale pentru încredere și susținere. Sunt conștientă de misiunea pe care o avem în față. 2020 a fost un an dificil pentru întreg sistemul educațional românesc. Trebuie să ne concentrăm pe identificarea soluțiilor legislative cele mai bune pentru elevi și studenți, ținând cont totodată de cerințele cadrelor didactice și de nevoile întregului personal din învățământ”, a declarat deputatul PSD Natalia Intotero.

În calitate de președinte al Comisiei pentru Educație din Camera Deputaților și reprezentant al Grupului Parlamentar PSD, Natalia Intotero a prezidat miercuri, 23 decembrie 2020 audierea în Parlament a ministrului desemnat pentru portofoliul Educației Naționale în noul Guvern Cîțu. ”L-am întrebat pe ministrul desemnat al Educației, domnul prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, când are de gând să deschidă școlile. Răspunsul său a fost următorul: „Cât de repede ne permite situația epidemiologică.” Așadar, dragi părinți și copii, se pare că mai aveți de așteptat. Guvernul Cîțu, condus de facto de președintele Iohannis și premierul demisionar Orban, nu va lăsa elevii să se întoarcă la ore. Partea bună, însă, este că ministrul desemnat nu are de gând să susțină desființarea haotică a inspectoratelor școlare, așa cum vor partenerii de coaliție de la USR-PLUS”, a declarat Natalia Intotero.

Aceasta a mai precizat că noul ministru propus la Educație, Sorin Cîmpeanu a primit totuși un aviz pozitiv din partea Comisiei de specialitate a Camerei Deputaților. ”Grupul parlamentarilor PSD a votat împotrivă. Îi doresc domnului ministru desemnat succes și inspirație în scaunul pe care urmează să îl ocupe. Îl rog, ca atunci când ia deciziile importante, să țină cont de nevoile tuturor celor implicați în sistemul de învățământ, începând de la părinți și copii și până la cadrele didactice și personalul administrativ”, a mai spus deputatul Natalia Intotero.