Problemele sectorului energetic hunedorean, fără răspuns la audierile noului ministru al Energiei

Home Politică Problemele sectorului energetic hunedorean, fără răspuns la audierile noului ministru al Energiei
Problemele sectorului energetic hunedorean, fără răspuns la audierile noului ministru al Energiei

Problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara, dar și problemele generale ale sectorului energetic hunedorean au constituit tema principală a întrebărilor pe care deputatul Ilie Toma, le-a adresat ministrului de resort desemnat, Virgil Popescu.

”În cadrul audierii, întrebările lansate de deputatul hunedorean Ilie Toma ministrul propus au fost următoarele:
– Care este viziunea sa pentru Complexul Energetic Hunedoara?
– Care este viziunea pentru continuitatea producției de energie electrică la Termocentrala Mintia?
– Dacă are o viziune concretă de rentabilizare și modernizare a Termocentralei Mintiei?
– Care este planul concret de modernizare și continuitate în producția de cărbune în cadrul minelor din Valea Jiului?
– Am solicitat lămuriri referitoare la acordarea fondurilor de la Guvernul României pentru încălzirea cu păcură a municipiului Brad, să nu sufere cetățenii în lipsa acestui fapt și despre acordarea în totalitate a ajutoarelor cerute de administrația UAT Brad.
– Care este termenul concret pentru finalizarea tronsonului de alimentare cu gaz a municipiului Brad?
– Care este schema de ajutor pentru a salva locurile de muncă de la ArcelorMittal Hunedoara, mare consumator de energie electrică?
”De strategiile pe care le are ministrul propus depinde dezvoltarea Județului Hunedoara! Din punctul meu de vedere sunt necesare subvenții și măsuri clare în acest domeniu. Din păcate, nu am primit răspunsuri clare de la domnul ministru Virgil Popescu și, încă o dată, am constatat lipsa de viziune și idei pentru a dezvolta o Românie competitivă energetic, deși avem toate condițiile necesare în țară pentru a realiza acest lucru. Se urmează pas cu pas strategia de guvernare dezastruoasă a fostei Convenții Democrate, actualmente reconstituită”, a declarat deputatul Ilie Toma.
Deputatul PSD de Hunedoara Ilie Toma, se află la al doilea mandat de parlamentar și, în structura organizatorică a Camerei Deputaților a fost reales în calitatea de vicepreședinte al Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților. ”Am bucuria de a fi reales ca vicepreședinte al Comisiei de Industrii și Servicii, drept dovadă că în mandatul trecut m-am onorat de sarcini cu profesionalism și seriozitate. Mă simt onorat de această numire și obligat, totodată, să îmi folosesc experiența acumulată cu aceeași implicare ca și în mandatul precedent”, a mai declarat deputatul Ilie Toma.