Alte peste 1500 de tablete electronice ajung la elevii hunedoreni

Home Educație Alte peste 1500 de tablete electronice ajung la elevii hunedoreni
Alte peste 1500 de tablete electronice ajung la elevii hunedoreni
Nu mai puțin de 1567 de elevi hunedoreni din 39 de unități de învățământ din județ, vor beneficia de dispozitive electronice pentru derularea activităților educaționale în mediul on-line.
Guvernul României, prin Ministerul Educației și Cercetării, a trimis pentru județul Hunedoara 1567 de tablete electronice, reprezentând a doua tranșă din cele 2759 de tablete alocate elevilor din școlile hunedorene, conform Programului național „Școala de acasă”.
Dispozitivele electronice cu conexiune la internet au fost deja recepționate de către Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, s-a realizat verificarea tehnică a acestora și au fost predate directorilor unităților de învățământ care au înregistrat solicitări în acest sens în cadrul aplicației informatice naționale.
Dispozitivele vor ajunge în zilele care au mai rămas din acest an la elevii unităților de învățământ de nivel gimnazial, imediat după configurare, acestea fiind distribuite de către directorii unităților școlare, conform criteriilor de repartizare prevăzute în OMEC 4738/2020, în baza unui Contract de comodat.