Primele 200 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate cadrelor medicale de la Petroșani

Home Stiri la zi Primele 200 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate cadrelor medicale de la Petroșani
Primele 200 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate cadrelor medicale de la Petroșani

Din totalul primei tranșe de 900 de flacoane de vaccin pentru imunizarea primilor hunedoreni împotriva infecției cu virusul Covid-19, 40 au ajuns la Spitalul de Urgență din Petroșani. Acestea au fost suficiente pentru a administra prima doză de ”antidot” pentru un număr de 200 de cadre medicale din cele 228 care s-au înscris pe listele pentru vaccinare.

Conform calendarului stabilit de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în prima etapă va fi vaccinat personalul medical, aflat în prima linie în lupta cu acest virus, după care se va trece la celelalte etape pentru întreaga populație.

La Petroșani, primul medic căruia i-a fost administrat vaccinul este dr. Petronela Șodolescu, șeful Secției ATI, fost manager al unității medicale de la Petroșani. ”Mi-am dorit să fac acest gest de a mă vaccina pentru a-i determina pe toți colegii să profite de acest cadou pe care l-am primit astăzi și să nu irosească șansa de a se imuniza. Am văzut prea mulți bolnavi la noi în terapie, cu COVID. Nici nu vă dați seama cât de greu este atunci când vezi un bolnav pe care nu mai poți să-l ajuți. De accea eu consider că acest vaccin este un cadou nesperat de sărbători pentru noi toți, pentru că vaccinarea este cea mai bună și eficientă metodă de a ne feri de orice boală”, a declarat dr. Petronela Șodolescu.

Managerul Spitalului de Urgență din Petroșani, dr. Alin Vasilescu, cel care a preluat prima tranșă din flacoanele de vaccin atribuite municipiului Petroșani, apreciază că, după 9 luni extrem de dificile pentru medici și pacienți deopotrivă, sosirea acestui vaccin reprezintă un pas important în eradicarea pandemiei.  ”Acesta este practic primul pas concret și obiectiv în lupta de a proteja populația împotriva acestui virus. Pentru medicii este o etapă foarte importantă pentru că el va da personalului nostru o oarecare siguranță în momentul în care vin în contact cu pacienții care au probleme medicale din cauza acestui virus”, a declarat Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență din Petroșani.

Acesta a dat asigurări că, în funcție de numărul dozelor de vaccin care vor sosi, în perioada următoare la Petroșani, se va număra la rândul său printre cei care au decis să se vaccineze. După cum se știe, în prima etapă de vaccinare, noul ser anti-Covid de la Pfizer-BioNTech distribuit în România, va fi administrat personalului medical aflat în prima linie a luptei împotriva acestei pandemii. Mai apoi, vor urma persoanele vulnerabile și personalul din Educație și, rând pe rând, toate categoriile profesionale și sociale, respectiv toți oamenii care doresc să se imunizeze la Covid-19 prin această modalitate considerată de specialiști drept una simplă, sigură și eficientă.