Inspectoratul Școlar Județean a achiziționat aproape 2500 de tablete pentru 75 de școli hunedorene

Home Educație Inspectoratul Școlar Județean a achiziționat aproape 2500 de tablete pentru 75 de școli hunedorene
Inspectoratul Școlar Județean a achiziționat aproape 2500 de tablete pentru 75 de școli hunedorene

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a achiziționat tablete electronice pentru desfășurarea în condiții bune a procesului de învățământ, acestea reprezentând un lot suplimentar față de cele care au sosit la sfârșitul anului trecut de la Guvernul României.

În aceste zile, alte 2413 tablete electronice și cartelele SIM aferente sunt distribuite pentru elevii din cadrul unui număr de 75 unități de învățământ primar și gimnazial din județul Hunedoara.

Achiziția I.S.J. Hunedoara a putut fi efectuată datorită prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 756/2020 iar elevii hunedoreni vor intra în scurt timp în posesia aparatelor.

Inspectorul general al ISJ Hunedoara, prof. Ilie Pârvan, care a coordonat achiziția tabletelor, informează că serviciile de internet, necesare activităților online, vor fi asigurate de statul român timp de 2 ani.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a fost prezent astăzi la distribuirea tabletelor către primele școli și s-a asigurat că preluarea acestora este efectuată conform programărilor transmise școlilor de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean.