2021, un an al speranței (și) pentru vulcăneni

Home Administrație 2021, un an al speranței (și) pentru vulcăneni
2021, un an al speranței (și) pentru vulcăneni

Debutul anului 2021 găsește comunitatea locală din municipiul Vulcan în fața unei noi etape, odată cu schimbările majore care au avut loc la nivelul administrației locale după alegerile din anul precedent.

Având în Cristian Merișanu nu doar un primar nou, tânăr și ambițios, dar și unul cu suficientă experiență politică și administrativă, așteptările vulcănenilor din partea administrației locală stau și ele sub semnul speranțelor și al schimbării în bine. Cu atât mai mult cu cât noul primar face echipă cu un nou viceprimar, prof. Malvine Socaci, un om cu incontestabilă experiență care se bucură în același timp de apreciere și respect din partea generațiilor de vulcăneni care au avut oportunitatea de interacționa cu aceasta în desăvârșirea educației lor. În plus, din acest an, Consiliul local Vulcan are și un nou secretar general, după ce jr. Mihaela Rogobete a câștigat concursul organizat pentru ocuparea acestei importante funcții de conducere din organigrama administrației locale de la Vulcan. Noua echipă din fruntea municipiului Vulcan este completată și cu noul administrator public, ing. Marius Danci. Aceștia, împreună cu noii componenți ai Consiliului local dar și împreună cu întreaga echipă a Primăriei, au de pe acum misiunea de a realiza schimbările în bine pe care le așteaptă majoritatea vulcănenilor în ceea ce privește administrația eficientă a localității.

Deocamdată, chiar dacă deja au trecut câteva luni de la alegerile locale, administrația locală de la Vulcan se află încă în reorganizare, în încercarea noilor edili de a eficientiza activitatea administrației locale, dar și de a contura un set de măsuri care să eficientizeze întreaga administrație. Astfel, Serviciul Public de Asistență Socială a fost relocat din clădirea Primăriei șiu funcționează acum într-un spațiu distinct, mult mai mare, în clădirea din centrul vechi care adăpostea până de curând firma de gospodărie locală Pregoterm. Și Poliția locală are un nou sediu central al activității, situat în ”ciuperca” din zona pieței centrale. Aici a fost instalat de altfel și noul sistem de supraveghere a domeniului public, după ce prin implementarea unui proiect european accesat de vechea administrație, în mai multe zone din oraș au fost instalate camere video.

Dacă în perioada de până la finalul anului 2020 cea mai mare parte a investițiilor publice au fost derulate ca urmare a unor proiecte preluate de la fosta administrație, o serie de activități edilitare poartă deja amprenta noii echipe. Astfel, s-a observat o mai eficientă activitate de întreținere a curățeniei, o gestionare bună a situației sanitare pe fondul pandemiei de coronavirus. În întâmpinarea sărbătorilor de iarnă, au fost modernizate și extinse zonele cu iluminat public ornamental, spre bucuria în mod special a celor mici și au fost optimizate o serie de alte servicii publice. De asemenea, în perspectiva dezvoltării stațiunii turistice Pasul Vîlcan, s-a acordat o atenție mai mare promovării acestei zone.

Evident, pentru anul 2021 și în perspectiva celor care vor urma,  speranțele edililor vulcăneni sunt cel puțin la fel de mari precum așteptările pe care le au cetățenii de la aceștia. Primarul Cristian Merișanu spune că deja au fost făcute unele planuri de acțiune, cu măsuri pe termen scurt, mediu și lung, în baza cărora vor fi realizate noi investiții de anvergură, de la modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale la modernizarea iluminatului public (proiect pentru care, la finalul anului 2020 a fost semnat deja și un proiect cu finanțare din fonduri europene), urmând ca, în perioada imediat următoare să fie identificate și bugetate și alte proiecte care să răspundă cerințelor avansate de cetățeni. În acest scop, până la aprobarea bugetului local pentru anul 2021, primarul Cristian Merișanu spune că va avea consultări cu cetățenii din toate cartierele orașului și, tot în acest scop, acesta a anunțat că va avea, zi de zi, audiențe la Primărie, după ora 15,00. ”Anul 2021 este, pentru toți vulcănenii, un an al speranței. Indiferent de cifre, de statistici, pentru mine este clar că acest nou an înseamnă viață și înseamnă viitor. De aceea, vom căuta să acționăm în așa fel încât să putem transforma cât mai bine și cât mai repede toate aceste speranțe ale noastre și ale tururor în tot atâtea reușite. Și vom face acest lucru, împreună cu cetățenii vulcanului în același spirit și cu aceeași convingere cu care am câștigat încrederea acestora. De aceea le spun din nou că doar împreună putem reuși: Nici noi fără voi, dar nici voi fără noi !”, spune Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Și poate pentru a întări puterea mesajului său, încă de la începutul anului 2021, primarul Cristian Merișanu vine deja cu o veste foarte bună pentru oameni: taxele și impozitele locale vor fi păstrate la aceeași valoare cu cele din anul precedent, singura ajustare aplicată la acestea fiind cea impusă de Codul fiscal, respectiv actualizarea cu rata medie anuală a inflației. Iar Cristian Merișanu își propune ca, în mandatul său, veștile bune să devină o constantă a comunicării sale cu cetățenii. Așa să fie !