Beneficiu anual semnificativ pentru membrii CAR Parîngul Petroșani

Home Economie Beneficiu anual semnificativ pentru membrii CAR Parîngul Petroșani
Beneficiu anual semnificativ pentru membrii CAR Parîngul Petroșani

Așa cum se întâmplă la fiecare început de an, membrii Casei de Ajutor Reciproc (CAR) Parîngul Petroșani au parte de o capitalizare a fondurilor sociale economisite cu dobânzile calculate și virate potrivit prevederilor din statutul acestei instituții financiare.

După cum informează Consiliul Director al CAR Parîngul IFN Petroșani, pentru acesta an dobânda aplicată la fondurile sociale depuse este de 4,5%. În plus, membrii cu vechimea cuprinsă între 5 și 10 ani primesc și o bonificație suplimentară de 0,5%, iar cei care au o vechime mai mare de 10 ani în cadrul casei, beneficiază de o bonificație a dobânzii cu 1%.

În dorința de a încuraja activitatea de economisire a resurselor financiare care-i au ca destinatari pe membrii minori ai CAR Parîngul IFN Petroșani, pentru aceștia se acordă o bonificație record de 3,5% pentru fondul social de la finalul anului 2020. Astfel, sumele economiste în conturile pentru minori, aferente programului ”Fondul Viitorul” vor beneficia anul acesta de o dobândă de 8% !

Conducerea CAR Parîngul IFN Petroșani precizează că beneficiul anual se calculează aplicându-se procentul de 4,5% la soldul mediu aritmetic al fondului social, iar cotele de bonificație sunt calculate la soldul lunii decembrie.

De asemenea, este important de precizat faptul că membri CAR care au o perioadă de cel puțin 6 luni fără depunere la fondul social, precum și cei înscriși în lunile octombrie, noiembrie și decembrie ale anului 2020, sunt exceptați de la calculul și plata beneficiului pentru anul 2020. De asemenea, nu pot beneficia de dobânda anuală de bonificare a fondului social, acei membri care înregistrează întârzieri la plata ratelor pentru împrumuturi.

”Ne onorăm și în acest an misiunea de a fi nu doar un sprijin la nevoie pentru membrii Casei noastre de Ajutor Reciproc, prin împrumuturile și ajutoarele sociale pe care le acordăm, ci și aceea de a-i răsplăti corespunzător pe cei care asigură, prin fondurile sociale economisite, fluxul financiar care ne permite să fim una dintre cele mai respectate asociații financiare din regiune. Le mulțumesc tuturor membrilor noștri și-i asigur că fondurile sociale depuse la CAR Parîngul Petroșani sunt gestionate eficient, fapt demonstrat inclusiv de valoarea beneficiului pe care-l plătim la început de an, care este una semnificativă, ce pornește de la 4,5% și poate ajunge chiar la 8%. Acest lucru este posibil și datorită seriozității de care dau dovadă cea mai mare parte a membrilor noștri, atât pe partea de economisire, cât și pe cea de împrumuturi, motiv pentru care le mulțumesc și le doresc un an profitabil, din toate punctele de vedere”, a declarat dr.ing. Dumitru Răscolean, președintele CAR Parîngul IFN Petroșani.