Centru teritorial pentru testare Covid-19 la Spitalul de Urgență din Petroșani

Home Administrație Centru teritorial pentru testare Covid-19 la Spitalul de Urgență din Petroșani
Centru teritorial pentru testare Covid-19 la Spitalul de Urgență din Petroșani

Spitalul de Urgență din Petroșani a demarat procedurile pentru autorizarea utilizării noului aparat de testare Real Time PCR achiziționat cu sprijinul autorităților locale de la Petroșani și includerea unității medicale din Valea Jiului în rândul centrelor naționale autorizate în testarea pentru Covid-19. În același timp, se fac demersuri pentru încheierea unui contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în vederea decontării testelor efectuate.

Informația vine din partea primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi care precizează că noul aparat de testare PCR deja a sosit la Petroșani, este instalat și, odată cu obținerea tuturor documentelor de autorizare, aici se vor putea face teste de înaltă precizie pentru depistarea Covid-19 dar și a altor tipuri de viruși.

Aparatul pe care l-am achiziționat pentru efectuarea de teste Real Time PCR este deja montat, în cabinetul de specialitate pe care l-am pus la dispoziția Spitalului de Urgență din Petroșani, în clădirea Policlinicii Stolomatologice. Am discutat cu directorul SUP, dr. Alin Vasilescu și cu doamna director economic ec. Angela Brașoveanu și mi-au confirmat că au făcut toate demersurile pentru autorizarea acestei activități, de către Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, au fost transmise documentele necesare și la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a putea intra în programul național de testări, astfel încât testele efectuate la SUP să fie decontate de Casa de Asigurări. Estimăm că, în maximum 2 – 3 săptămâni, vom avea funcțional acest centru operațional de testare PCR care va deservi întreaga Vale a Jiului”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a reamintit faptul că autoritățile locale de la Petroșani au aprobat încă din luna noiembrie a anului trecut fondurile necesare pentru achiziționarea acestui aparat, având în vedere evoluția pandemiei de coronavirus. Noul aparat de tip Real Time PCR a costat undeva la 400.000 de lei și a fost dat în folosință Spitalului de Urgență din Petroșani.

Tot pe fondul pandemiei de coronavirus, Consiliul local Petroșani și Spitalul de Urgență din Petroșani au colaborat pentru elaborarea documentațiilor necesare în vederea aplicării pentru obținerea de fonduri europene necesare achiziției de echipamente medicale și decontarea de produse de igienă sanitară, în cadrul axei speciale deschise de Uniunea Europeană în acest scop. Primarul municipiului Petroșani spune că, în aceste zile, s-a semnat la Ministerul Fondurilor Europene contractul care aduce Spitalului de Urgență din Petroșani, aproape 8 milioane de euro. Tiberiu Iacob Ridzi spune că detalii privind utilizarea acestei sume vor fi oferite de conducerea Spitalului din Petroșani, prin intermediul unei conferințe de presă care urmează să fie organizată de aceasta.