Mariana Ghioc este noul viceprimar al municipiului Petroșani

Home Administrație Mariana Ghioc este noul viceprimar al municipiului Petroșani
Mariana Ghioc este noul viceprimar al municipiului Petroșani

Consiliul local al municipiului Petroșani a fost convocat în ședință publică de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pentru a desemna noul viceprimar al localității după ce titularul acestui portofoliu, Lucica Dina Muntean a demisionat din Consiliul local odată cu alegerea sa în calitate de senator.

Singura propunere, făcută de PNL a fost cea a consilierului local Mariana Ghioc, membru al Pro România. Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, care deține și funcția de președinte al organizației locale a PNL, propunerea a venit după discuțiile pe care liberalii le-au purtat chiar cu Victor Ponta, președintele Pro România. ”Adresa pentru nominalizarea doamnei Mariana Ghioc a venit chiar de la Organizația județeană Pro România, în urma discuțiilor pe care le-am avut în vederea nominalizării în comun a unui candidat pentru această funcție. Pro România a decis să o nominalizeze pe doamna Mariana Ghioc, care este unul dintre cei 2 consilieri locali ai acestei formațiuni politice la Petroșani, iar noi am acceptat și susținut această propunere. Îmi doresc să avem o colaborare onestă, deschisă și responsabilă pentru cetățenii municipiului Petroșani”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Un număr de 10 consilieri locali au votat pentru alegerea Marianei Ghioc în funcția de viceprimar al municipiului Petroșani, 2 au votat împotrivă, iar un vot a fost anulat, în timp ce reprezentanții PSD în Consiliul local Petroșani (cu excepția consilierului Daniel Buda) nu și-au exercitat dreptul de vot.

Mariana Ghioc a mai lucrat în administrația publică, în perioada mandatului de președinte al Consiliului județean Hunedoara a lui Mircea Moloț, când a asigurat permanența la sediul din Petroșani al forului județean. În ultimii ani, a lucrat ca funcționar în cadrul companiei de utilități Apa Serv Valea Jiului. Mariana Ghioc este membru fondator al Organizației municipale Petroșani a Pro România, dar a mai activat, în trecut și ca membru al PNL și ALDE.