Premiul Exclusiv pentru cel mai bun regizor de teatru – RADU TUDOSIE

Home Cultură Premiul Exclusiv pentru cel mai bun regizor de teatru – RADU TUDOSIE
Premiul Exclusiv pentru cel mai bun regizor de teatru – RADU TUDOSIE

Nu neapărat pentru a ”repara” ceea ce în subiectivismul nostru, noi, iubitorii de teatru din Valea Jiului poate am considerat a fi fost ”curat ghinion” pentru tânărul regizor Radu Tudosie, în atribuirea Premiilor UNITER din 2020, în finala cărora a fost nominalizat, ci mai ales pentru a confirma în acest fel că Radu Tudosie a fost indubitabil, pentru noi, cei din Valea Jiului, ”Cel mai bun regizor de teatru” al anului 2020, am conferit acest Premiu Exclusiv talentatului actor și regizor al echipei Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

Nu încape nici un fel de îndoială că iubitorii de teatru care au avut ocazia de a vedea excepționala punere în scenă a capodoperei shakespeareane ”A douăsprezecea noapte” în viziunea regizorală a lui Radu Tudosie, la teatrul din Petroșani, vor aplauda alegerea pe care am făcut-o la această categorie a Premiilor Exclusiv. Sub bagheta lui Radu Tudosie, nu mai puțin talentații actori ai teatrului din Petroșani, au reușit să facă un spectacol de mare calitate și să aducă legendara piesă a celui mai titrat dramaturg al umanității, a cărei premieră absolută a avut loc în anul 1602, în contemporaneitate.

Tot de activitatea regizorală a lui Radu Tudosie se leagă și succesul unei alte drame de succes din repertoriul anului 2020 al teatrului din Petroșani: ”Paracliserul”, după Marin Sorescu.

Dincolo însă de acestea, mai sunt și alte motive pentru care Radu Tudosie – regizorul, dar și Radu Tudosie – actorul, merită din plin acest premiu pentru activitatea sa în slujba Thaliei din anul 2020.