Premiul Exclusiv pentru promovarea folclorului – IULIA RUS

Home Cultură Premiul Exclusiv pentru promovarea folclorului – IULIA RUS
Premiul Exclusiv pentru promovarea folclorului – IULIA RUS

Câtă vreme pasiunea pentru tradiții, folclor, obiceiuri și alte valori autentice care definesc oamenii acestor frumoase locuri ale Văii Jiului se regăsește cu aceeași patimă în inimile și atitudinea tinerilor la fel cum este ea împământenită deja în constituția celor în vârstă, este cât se poate de categoric faptul că nu suntem pierduți, ci dimpotrivă, avem șansa ca și prin aceste valori, să redefinim viitorul Ținutului Momârlanilor.

Între tinerii pătimași ai acestor idealuri se numără și Iulia Rus. Absolventă a Universității din Petroșani și fiică a acestor frumoase ținuturi folclorice, Iulia Rus a reușit într-un singur an, ca realizator al unei originale emisiuni de folclor de la cel mai nou post local de televiziune din regiune (HD365) să arate că ”Momârlanii-s gazde bune”. Emisiunea sa a găzduit oameni valoroși ai folclorului local, specialiști în etnologie și folclor sau tineri interpreți de muzică populară, spre bucuria telespectatorilor și într-un eficient demers de promovare a folclorului autentic.

Succesul demersului său public i-a adus în anul precedent, dincolo de aprecieri și aplauze, chiar și o valoroasă recompensă odată cu încrederea consătenilor săi din comuna Bănița care i-au acordat girul lor de încredere la alegerile locale, conferindu-i dreptul de a avea un loc în Consiliul local al comunei Bănița. De unde va putea, cu și mai multă hotărâre să-și ducă înainte misiunea de promotor al folclorului, având de pa acum și ”patalama” la mână, odată cu Premiul Exclusiv pentru promovarea folclorului.