Bonificare semnificativă pentru fondurile sociale din 2020 ale membrilor CAR Unirea Petroșani

Home Economie Bonificare semnificativă pentru fondurile sociale din 2020 ale membrilor CAR Unirea Petroșani
Bonificare semnificativă pentru fondurile sociale din 2020 ale membrilor CAR Unirea Petroșani

Fondurile sociale depuse de membrii Casei de Ajutor Reciproc (CAR) Unirea Petroșani sunt și în acest an bonificate, dobânzile oferite situându-se la o cotă minimă de 3%, care depășește valoarea inflației prognozate, semn că această formă de economisire a resurselor financiare este una eficientă. Reprezentanții Casei spun însă că, în funcție de diverse situații, bonificarea fondurilor sociale poate urca până la un procent maxim de 6,5%. Cotele de bonificare ale fondurilor sociale colectate de membri CAR Unirea Petroșani se aplică pentru ambele elemente de referință în constituirea acestora, respectiv forma tradițională și forma opțională.

Președintele CAR Unirea Petroșani, ec. Rodica Costandoiu arată că procentul de bază oferit la finalul anului 2020 pentru fondurile sociale ale membrilor care întrunesc condițiile de bonificație anuală, este de 3%. ”La acesta se adaugă însă mai multe bonusuri care pot conduce, în final, la creșterea valorii bonificației de până la 6,5% din sumele care constituie fondurile sociale, atât pentru forma tradițională, cât și pentru forma opțională”, explică Rodica Costanoiu.

Mai exact, CAR Unirea Petroșani acordă un bonus pentru activitate, în procent de 1,5%. Acesta poate fi completat cu un bonus pentru vechimea în cadrul CAR, respectiv 0,75% (pentru o vechime cuprinsă între 5 și 10 ani) și 1,5% (pentru o vechime de peste 10 ani). Bonificații suplimentare se acordă și în funcție de sumele economisite în contul fondurilor sociale ale membrilor, după cum urmează: între 100 și 1000 de lei – în procent de 0,1%; între 1001 și 2500  de lei – în procent de 0,2%; între 2501 și 5000 de lei – în procent de 0,3%; între 5001 și 10000 de lei – în procent de 0,4%; peste 10001 lei – în procent de 0,5%.

Bonificarea fondurilor sociale ale membrilor CAR Unirea Petroșani aferente anului financiar 2020 se va face în perioada imediat următoare, prin capitalizarea acestora cu sumele cuvenite conform celor mai sus menționate.