Cele mai bune 8 dispozitive smart de care ai nevoie pentru a-ți transforma casa într-una inteligentă

Home Economie Cele mai bune 8 dispozitive smart de care ai nevoie pentru a-ți transforma casa într-una inteligentă
Cele mai bune 8 dispozitive smart de care ai nevoie pentru a-ți transforma casa într-una inteligentă

Cândva, erau considerate dispozitive inteligente pentru casă frigiderele cu dozator de apă și gheață sau routerele care îți permiteau să ai internet în toate încăperile fără bătaia de cap a cablurilor.

Astăzi, există boxe cu comandă vocală care pot porni filmul preferat și aplicații pentru smartphone-uri care îți permit să aprinzi lumina, încălzirea și alte aparate de uz casnic.

Iată 8 dintre cele mai bune gadget-uri disponibile astăzi pentru a-ți transforma casa într-una inteligentă:

 

  • Interfon video

Interfoanele cu cameră video îți vor permite să vezi și să discuți cu cine este la ușă, dar și să înregistrezi imagini. Acest dispozitiv este o modalitate excelentă de a descuraja spărgătorii și de a evita discuțiile cu vizitatorii nedoriți.

 

  • Termostat inteligent

Termostatele inteligente au funcții care permit controlarea și monitorizarea temperaturii din casă de pe dispozitivul ales, cum ar fi un smartphone, o tabletă sau un laptop. Unele termostate au chiar și opțiunea de a putea seta temperatura de la distanță. Acestea sunt convenabile și te ajută să economisești energie și să reduci facturile la utilități.

 

  • Aspiratorul robot

Toată lumea știe că aspiratul poate fi o corvoadă. Dar acest lucru nu este adevărat și atunci când deții un aspirator robot. Folosind senzori cu infraroșu, camere de luat vederi și alte tehnologii bazate pe inteligență artificială, aceste inovații se învârt în jurul casei, făcând podelele lună, iar tu nu trebuie să ridici niciun deget. Există modele care au chiar și funcție de spălare, ceea ce înseamnă că poți renunța și la clasicul mop.

 

  • Becuri inteligente

Becurile nu trebuie să se aprindă și să se stingă neapărat de la întrerupător. Astăzi, există modele de becuri smart care își pot schimba culoarea și pe care le poți controla chiar și atunci când nu ești acasă prin intermediul telefonului.

 

  • Prize inteligente

Deși probabil va mai dura câțiva ani până când toate electrocasnicele vor fi smart, poți fura startul prin integrarea în casa ta a prizelor inteligente care vor transforma orice aparat. Aceste prize ușor de folosit permit conectarea la telefon pentru a porni și opri electrocasnicele oriunde te-ai afla sau pentru a le programa să pornească la ore prestabilite.

 

  • Sistem inteligent de securitate

 

Clasicele alarmele antiefracție nu mai sunt singurul lucru care-ți pot proteja casa. Sistemele inteligente de securitate sunt cea mai recentă tehnologie menită să descurajeze furtul din locuințe și spargerile. Acestea constau în mai multe elemente inteligente, precum încuietori, camere video interioare și exterioare, dar și alarme și senzori de mișcare, concepute să funcționeze împreună pentru o protecție sporită a proprietății tale.

 

  • Electrocasnice de bucătărie inteligente

Foarte multe persoane au un program încărcat, astfel că timpul disponibil pentru a pregăti mesele este limitat. Ei bine, cu electrocasnice inteligente gătitul poate fi mai ușor, mai rapid și mai eficient. Astfel, cu aparate precum cafeterie care pot fi programate de seara, cu aparate de gătit care pot fi conectate la telefonul mobil pentru a urmări temperatura, timpul de preparare și cu farfurii care transmit automat în aplicația de fitness numărul de calorii pe care l-ai consumat, gătitul și pregătirea mesei nu vor mai fi o problemă.

 

  • Un asistent digital

Asistenții digitali cu comenzi vocale sunt foarte la moda. Acest tip de gadget este o modalitate excelentă de a conecta toate dispozitivele tale inteligente într-un singur loc. După ce îl configurezi, poți vorbi cu voce tare pentru a comanda “asistentului digital” să activeze, să dezactiveze gadgeturile, să le configureze și multe altele.

Prin urmare, tehnologia este aici pentru a-ți face viața cât mai ușoară în fiecare moment și, cu siguranță, dacă vei integra aceste gadgeturi în casa ta, ai să observi acest lucru și nu vei vrea să renunți vreodată la ele.

Sursa foto: Unsplash.com