Consilierii județeni Ion Bădin și Alin Țambă propuși pentru funcțiile de vicepreședinți ai CJH

Home Politică Consilierii județeni Ion Bădin și Alin Țambă propuși pentru funcțiile de vicepreședinți ai CJH
Consilierii județeni Ion Bădin și Alin Țambă propuși pentru funcțiile de vicepreședinți ai CJH

Consiliul județean Hunedoara urmează să-i aleagă, în ședința din 29 ianuarie 2021 pe cei doi vicepreședinți care vor completa astfel noua structură de conducere a instituției, în urma alegerilor locale din septembrie 2020. Desemnarea celor doi vicepreședinți a întârziat aproape 4 luni, care urmare a faptului că, potrivit modificărilor legislative din Codul Administrativ, alegerea acestora nu putea fi făcută decât în momentul în care Consiliul județean Hunedoara și-a validat integral mandatele noilor consilieri.

Alegerea celor doi vicepreședinți ai CJH este atributul politic al PSD, având în vedere că social-democrații dețin majoritate de peste 50% în structura forului legislativ județean. În aceste condiții, Organizația județeană a PSD Hunedoara s-a ”antepronunțat” în ceea ce privește viitorii titulari ai celor două fotolii de vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, după ce în ședința Biroului Politic Județean au fost validați cei doi consilieri județeni care vor fi propuși în plenul ședinței CJH din 29 ianuarie pentru aceste funcții. Potrivit votului dat de membri BPJ al PSD Hunedoara aceștia sunt consilierii județeni Alin Țambă și Ion Bădin.

În cursa pentru desemnarea candidaților pentru funcția de vicepreședinte al CJH s-au mai înscris consilierii județeni Alin Iovănescu, Doinița Maria Bălănesc și Maria Ștefănie.

Alin Țambă, este din Orăștie și, la vârsta de 31 de ani, este unul dintre cei mai tineri consilieri județeni. Este absolvent al Facultății de Istorie și Filologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. De profesie este dascăl, iar în plan politico-administrativ a fost consilier local în Consiliul Local al Municipiului Orăștie în mandatele 2012-2016, respectiv 2016-2020. În legislatura 2016-2020, Alin Țambă a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Orăștie, iar timp de două luni a exercitat atribuțiile primarului ales. De asemenea, la începutul acestui an, a exercitat cu caracter temporar și atribuțiunile președintelui CJH, Laurențiu Nistor, pe perioada în care acesta s-a aflat în izolare la domiciliu fiind infectat cu Covid-19. De asemenea, Alin Țambă este președintele Organizației de tineret al PSD Hunedoara.

Ion Bădin este din Hunedoara, localitatea în care a activat și în cadrul Consiliului local. Este absolvent al Institutului Politehnic ”Traian Vuia” din Timișoara – specializarea Construcții Civile,l Industriale și Agricole. A lucrat în cadrul mai multor companii de servicii publice din județ, fiind printre altele manager general al Apa Prod Deva și inginer șef la Apele Române. Ion Bădin a cochetat și cu meseria de jurnalist, fiind redactor sportiv la Radio Timișoara al cotidianului ”Renașterea Bănățeană”, dar și la o seamă de publicații și posturi TV din județul Hunedoara.