Planurile cadru din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022, în dezbatere publică la Camera Deputaților

Comisia pentru învăţământ, tineret şi sport a Senatului României și Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților organizează miercuri, 27 ianuarie 2021, la Parlament, dezbaterea publică cu tema „Curriculum modern pentru o Românie educată”. Evenimentul își propune să aducă în atenție și dezbatere Planurile cadru pentru învățământul preuniversitar care urmează să definitiveze curricula învățământului obligatoriu din România și primele etape de calificare profesională, începând cu anul școlar 2021-2022.

Potrivit deputatului hunedorean Natalia Intotero, care este președinte al Comisia pentru învăţământ, tineret şi sport a Camerei Deputaților, punctele de vedere ale celor direct interesați (profesori, cadre didactice, ONG-uri din sectorul educațional etc.) sunt deosebit de importante, motiv pentru care toate ideile care vor rezulta din dezbaterea de astăzi de la Parlament vor fi centralizate și transmise Ministerului Educației.

”Ministerul Educației a întocmit, prin grupul de lucru coordonat de către instituție, mai multe variante de planuri cadru, care urmează să fie aprobate și puse în aplicare. Comisiile de specialitate din Parlament, alături de alte instituții și organizații de referință din învățământ, vor dezbate planurile și vor înainta către minister un raport cu recomandări. La dezbatere vor participa parlamentarii din comisiile de specialitate din Camera Deputaților și din Senatul României, ministrul educației, reprezentanți ai cultelor și reprezentanți ai instituțiilor reprezentative din învățământ (elevi, părinți, profesori, etc.). Ne dorim cu toții ca împreună să putem propune Ministerului Educației soluții privind elaborarea unui Plan Cadru care să răspundă cu adevărat cerințelor de astăzi ale unei Românii Educate”, a declarat deputatul social-democrat Natalia Intotero.

Dezbaterea „Curriculum modern pentru o Românie educată” începe la ora 11,00 iar cei interesați pot participa direct, on line, prin intermediul website-ului oficial al Camerei Deputaților (www.cdep.ro) sau pe pagina de internet a acestei Camere parlamentare.