Prințul Paul și-a pierdut titlul de ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani

Home Stiri la zi Prințul Paul și-a pierdut titlul de ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani
Prințul Paul și-a pierdut titlul de ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani

Consiliul local al municipiului Petroșani a aprobat astăzi, în unanimitate, retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului Petroșani pentru Prințul Paul Lambrino. Acest titlu îi fusese acordat lui Paul de România în aprilie 2012, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi.

Acum, primarul municipiului Petroșani a solicitat Consiliului local de la Petroșani abrogarea HCL nr. 138 din 26 aprilie 2012, ca urmare a faptului că prințul Paul a primit o condamnare definitivă pentru infracțiuni contra statului român, în dosarul retrocedării Fermei Regale de la Băneasa.

Decizia retragerii titlului de cetățean de onoare al municipiului Petroșani a lui Paul Lambrino este salutată și în rândul comunității locale, fiind considerată drept una corectă și necesară. Mai mult, foarte multe voci apreciază că, de fapt, lui Paul de România i s-a atribuit, în urmă cu 9 ani, cam ”forțat” această calitate, având în vedere că legăturile acestuia cu comunitatea locală din Petroșani de-a lungul istoriei au fost, practic, inexistente.