Conducerea Consiliului Județean Hunedoara cere managerilor de spitale noi măsuri pentru siguranța pacienților

Home Administrație Conducerea Consiliului Județean Hunedoara cere managerilor de spitale noi măsuri pentru siguranța pacienților
Conducerea Consiliului Județean Hunedoara cere managerilor de spitale noi măsuri pentru siguranța pacienților

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, împreună cu vicepreședintele Ion Bădin și administratorul public Costel Avram au avut luni, 1 februarie 2021, o întâlnire cu managerii și directorii medicali ai unităților medicale din subordine.

În cadrul acesteia, președintele Laurențiu Nistor le-a solicitat managerilor să prezinte în cel mai scurt timp necesarul de detectoare de oxigen care să prevină producerea unor incidente nedorite. „Am convocat această ședință pentru că sănătatea este pe primul loc și vreau să mă asigur că facem tot posibilul pentru siguranța pacienților. Am desemnat o echipă din cadrul Compartimentului managementul unităților de asistență medicală să efectueze controale inopinate în spitalele din subordine pentru a verifica dacă sunt cazuri de suprasolicitare a instalațiilor electrice. În paralel, am solicitat să ni se transmită urgent necesarul de detectoare de oxigen și de fum”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

În final, conducerea CJ Hunedoara a solicitat managerilor să trateze cu responsabilitate maximă problemele legate de siguranța pacienților, mai ales în secțiile de terapie intensivă și în saloanele unde sunt tratați pacienți cu afecțiuni pulmonare.