PSD cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Home Politică PSD cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu
PSD cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Încă din prima zi a sesiunii parlamentare de iarnă din 2021, deputații PSD au inițiat procedurile pentru depunerea unei moțiuni simple îndreptată împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. De altfel, deputații social-democrați i-au cerut acestuia, în contextul tragediei de la Institutul ”Matei Balș” din București, demisia din funcție.

Deputatul hunedorean PSD Natalia Intotero se numără printre inițiatorii moțiunii simple împotriva ministrului Sănătății. Aceasta apreciază că, de când a preluat funcția de ministru, Vlad Voiculescu s-a preocupat numai de poziția sa politică, nevoile imediate ale sistemului de sănătate fiind în plan secund. ”S-a certat cu primarii, apoi a pus tunurile pe coordonatorul campaniei de vaccinare, toate pentru a demonstra că are un cuvânt de spus. În tot acest timp putea să se asigure că spitalele, fiind supra-aglomerate din cauza pandemiei, își desfășoară activitatea corespunzător. Până în urmă cu câteva luni, Vlad Voiculescu se folosea de orice tragedie și orice eveniment regretabil pentru a cere demisii în stânga și în dreapta. Acum, când instituția pe care chiar el o conduce (pentru a 2-a oară) este în culpă, acest om spune că este nevoie de „expertize”. În mandatul de lună și o săptămână al ministrului Vlad Voiculescu au avut loc 4 incendii în spitale, soldate cu 9 victime”, a declarat deputatul PSD Natalia Intotero.

În opinia parlamentarului hunedorean, în fața acestor realități, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu are o singură opțiune politică: demisia din funcție.

Și ceilalți deputați ai PSD din județul Hunedoara, Viorel Sălan și Ilie Toma susțin moțiunea simplă inițiată de social-democrați împotriva ministrului Sănătății. Acestuia i se reproșează că în mandatul de o lună și o săptămână, au avut loc 4 incendii în spitale, soldate cu 9 victime. O persoană decedată în incendiul de la Spitalul de Psihiatrie Socola, Iași și 8 persoane decedate în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din București. ”Nimeni nu-i cere ministrului să prezinte o sumă de realizări după doar o lună de la începerea mandatului său. Dar având în vedere tragedia de la Piatra Neamț și riscurile sporite de incendiu din cauza pandemiei, ministrul avea obligația să înceapă măcar ceva în acest interval, mai ales că după învestirea sa (pe 23 decembrie) și până la incendiul de la Balș mai avuseseră loc 3 incendii în spitale”, apreciază deputatul Viorel Sălan.