Senatorul social-democrat Cristian Resmeriță începe noul său mandat de parlamentar în alianță cu cetățenii

Home Politică Senatorul social-democrat Cristian Resmeriță începe noul său mandat de parlamentar în alianță cu cetățenii
Senatorul social-democrat Cristian Resmeriță începe noul său mandat de parlamentar în alianță cu cetățenii

Prima sesiune parlamentară din noua legislatură aleasă în alegerile din decembrie 2020 începe luni, 1 februarie 2021. Odată cu debutul activității parlamentare din anul 2021 și pentru senatorul hunedorean Cristian Resmeriță, începe o nouă etapă în cariera sa politică. Acesta se află la al doilea mandat de senator, după alte două mandate de parlamentar în care a activat la Camera Deputaților. Acum, acesta a fost însărcinat de colegii senatori și cu responsabilitatea funcției de secretar al Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senatul României, calitate în care Cristian Resmeriță este decis să-și continue eforturile privind susținerea acestui important sector economic din România, care are încă, în bună măsură, un rol determinant în vița economică și socială a comunităților din Valea Jiului și din județul Hunedoara.

După cum se știe, în calitatea sa de parlamentar din Valea Jiului,  senatorul Cristian Resmeriță a militat mereu pentru recunoașterea muncii celor care au lucrat în  subteranele minelor și datorită inițiativelor legislative,  devenite ulterior legi, s-a făcut dreptate pentru această categorie socio-profesională. Astfel, legile care poartă numele senatorului Cristian Resmeriță, sunt astăzi legi prin care drepturile de pensie ale minerilor au fost recalculate corespunzător și au crescut  în mod  considerabil. În plus, în contextul restructurării sectorului minier care implică o necesară protecție socială pentru cei care își pierd locurile de muncă, Cristian Resmeriță a militat pentru adoptarea unei alte legi prin care minerii disponibilizați de la minele care sunt trecute pe program de închidere (cum sunt în prezent minele de la Lupeni și Lonea), pot cere statului român dreptul la pensionare la vârsta de 45 de ani, chiar dacă au numai 15 ani vechime în subteran. O altă lege care-i are drept destinatari pe locuitorii din Valea Jiului, dar și din alte localități ale județului Hunedoara, adoptată la inițiativa senatorului Resmeriță permite tuturor salariaților care domiciliază de peste 30 de ani în Valea Jiului și în mai multe localități hunedorene,  să iasă la pensie cu doi ani mai devreme față de vârsta standard, fără penalizare.

”Sunt legi prin care mi-am propus să răspund solicitărilor primite din partea alegătorilor din Valea Jiului și din județul Hunedoara. Acum, trebuie să veghem cu toții ca aceste legi să fie respectate de noua putere politică din România, pentru că vedem cu toții că multe din legile bune care vizează drepturile românilor, legi în favoarea cărora s-a pronunțat definitiv și irecvocabil inclusiv Curtea Constituțională, nu sunt respectate de actuala guvernare liberală”, arată senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta scoate în evidență faptul că, spre exemplu, legislația privind majorarea cu 40% a pensiilor sau dublarea alocațiilor sunt cele mai evidente dovezi că actuala putere guvernează împotriva românilor, determinând oamenii să iasă în stradă pentru a-și clama o serie de drepturi care li se cuvin potrivit legilor adoptate în Parlament.  ”Guvernul Cîțu trebuie să aplice legea și să mărească pensiile părinților și bunicilor noștri, nu să se plângă toată ziua că nu are bani, în timp ce se împrumută masiv în fiecare zi, fără a da măcar explicații pentru ce o face. Eu cred că sarcina Guvernului este aceea de a identifica și pune în practică soluții și politici economice care să ducă la creșterea încasărilor la bugetul de stat, din care să fie plătite pensii și salarii, să fie plătite alocații și alte drepturi care li se cuvin oamenilor potrivit legii, nu să-i determine pe cetățeni să iasă în stradă pentru a-și cere aceste drepturi. Iar dacă nu poate face acest lucru atunci să-i lase pe alții, pe cei care au demonstrat că România poate merge înainte și se poate dezvolta în paralele cu creșterea veniturilor pentru toți românii”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În opinia acestuia, proiecția bugetară alternativă întocmită de Partidul Social Democrat demonstrează, cât se poate de evident, că există soluții care nu cer nimic altceva decât o guvernare responsabilă, pentru români și pentru România. Astfel, Cristian Resmeriță arată că, cu un buget pentru anul 2021 similar, în linii mari, celui pe care-l propune Guvernul Cîțu, PSD ar reuși să repornească economia, să facă investiții, să crească numărul salariaților, să majoreze potrivit legii salariile și pensiile și, simultan, să reducă deficitul. ”PSD este adeptul impulsionării economiei, dar și a sprijinului acordat populației. Noi credem că dezechilibrele economice generate de pandemie pot fi rezolvate prin încurajarea dezvoltării economice și creșterea calității vieții cetățenilor, în timp ce PNL ne propune aceeași soluție falimentară a austerității, prin încheițarea veniturilor bugetarilor și a pensiilor, o soluție care deja și-a demonstrat eșecul peste tot în lume, inclusiv în România, în perioada Băsescu-Boc”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

Pentru ca lucrurile să nu degenereze din nou într-o astfel de direcție, senatorul cristian Resmeriță spune că, de la tribuna Senatului și în tot ceea ce ține de activitatea sa parlamentară din acest mandat, va fi într-o permanență alianță cu cetățenii și va milita pentru ca drepturile acestora să fie respectate.