Turiștii revin în număr tot mai mare la Castelul Corvinilor de la Hunedoara

Efectele nefaste ale pandemiei Covid 19 în ceea ce privește turismul în județul Huneodara par că încep să se estompeze. Un prim semnal care confirmă acest lucru îl constituie începutul de an 2021 în ceea ce privește interesul turiștilor pentru Castelul Corvinilor. Cifrele statistice înregistrate aici în prima lună a anului 2021 arată că numărul de turişti care au trecut porțile acestui important obiectiv turistic hunedorean în luna ianuarie 2021 l-a depăşit pe cel înregistrat în luna similară a anului 2019, înainte de pandemie.

Astfel, în luna ianuarie a acestui an, obiectivul amintit a avut 5.385 de vizitatori, cu 1.036 mai mulţi decât în ianuarie 2019. De asemenea, într-un „clasament al primelor 31 de zile din an”, ianuarie 2021 este a doua cea mai bună lună pentru Castelul de la Hunedoara, ca număr de vizitatori, după ianuarie 2020 – când s-a înregistrat un record pentru un început de an: 7.363 de turişti.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, spune că situaţia de la Castelul Corvinilor este un rezultat firesc al efoturilor depuse în ultimii ani atât de administraţia obiectivului istoric cât şi de Primărie. „Mă bucură faptul că avem, în ianuarie 2021, cu peste 1.000 de turişti mai mulţi decât în ianuarie 2019. În condiţiile în care, peste tot în lume, turismul este grav afectat de pandemia Covid 19, aş putea spune că bilanţul Castelului Corvinilor de pe ianuarie, anul acesta, este chiar mai bun decât cel din ianuarie anul trecut. Mai mult, diferenţa de încasări între ianuarie 2020 şi ianuarie 2021, este foarte mică: au fost 186.991 de lei încasaţi în primele 31 de zile ale anului trecut, respectiv 180.633 de lei în perioada similară a acestui an. Se dovedeşte astfel că s-a luat decizia corectă, anul trecut, când entităţile muzeale de la Castel au fost reunificate, astfel încât, în preţul de vizitare a Castelului să fie incluse şi „Casa Breslelor” şi expoziţia permanentă de arheologie din clădirea administrativă situată în curtea exterioară”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Acesta a mai precizat că autoritățile se concentrează în continuare pe buna derulare a lucrărilor de restaurare a Castelului, în cadrul proiectului cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro, dar şi pe demersuri susţinute de promovare a obiectivului istoric, cultural şi turistic.