Deputatul Natalia Intotero face un apel la unitate pentru Educație

Home Politică Deputatul Natalia Intotero face un apel la unitate pentru Educație
Deputatul Natalia Intotero face un apel la unitate pentru Educație

Deputatul hunedorean Natalia Elena Intotero a fost desemnată să conducă Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților. Din postura de președinte al acestei Comisii parlamentare, Natalia Intotero face un apel către toți colegii parlamentari și către întreaga clasă politică românească la unitate pentru Educație. Aceasta consideră că acum și nu la anul, trebuie conturat un plan coerent și realist pentru învățământul românesc, cu o finanțare corespunzătoare.

”În ultimele săptămâni, am avut plăcerea de a discuta cu mulți actori din educație. Toate părțile implicate, fie că vorbim despre reprezentanții elevilor și ai părinților, ai cadrelor didactice, ai studenților sau organizații internaționale precum UNICEF, au propriile lor abordări și dorințe. Ca președinte de comisie, rolul meu este să identific liniile comune și să susțin acele măsuri și inițiative care au un impact real și pozitiv asupra tuturor”, a declarat deputatul PSD Natalia Elena Intotero.

Aceasta apreciază că rolul Comisiei pentru învățământ este unul limitat, dar în același timp consideră că acest lucru nu-i împiedică pe parlamentari să se implice pentru a face tot se poate pentru îmbunătățirea procesului educațional. ”Cel mai important este să asculți oamenii care interacționează cu sistemul. În absolut toate discuțiile pe care le-am avut despre învățământul preuniversitar, precum și în multe dintre petițiile pe care l-am primit până acum, a fost ridicată problema lipsei de consilieri școlari și cadre medicale în unitățile de învățământ. Alte elemente repetitive au fost transportul școlar și programul alimentar din școli – nevoia asigurării unei mese calde și sănătoase pentru elevi. Pentru toate aceste situații nefericite, este necesar să găsim soluții eficiente și de durată”, este de părere Natalia Intotero.

În opinia parlamentarului social-democrat, pentru a soluționa aceste probleme este nevoie de o finanțare corespunzătoare a învățământului. ”Proiectul bugetului de stat urmează să fie transmis Parlamentului României pentru adoptare. Îl așteptăm cu mare interes și sperăm că actualii guvernanți vor ține cont de nevoile și realitățile din sistemul de învățământ românesc, multe dintre ele accentuate negativ în contextul pandemiei. De asemenea, sunt de părere că există un element de interes comun pentru toate partidele politice – educația copiilor și a tinerilor noștri. Cu toții ne dorim să îmbunătățim sistemul de învățământ românesc, doar că avem metode diferite. Împărțirea bugetului de stat este primul pas, iar eu susțin acordarea a cel puțin 6% din PIB pentru educație. În egală măsură, trebuie să profităm de cele 80 de miliarde de euro alocate României de către Uniunea Europeană pentru a pune bazele unui viitor educațional mai bun”, mai arată deputatul Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.