Situația termocentralei Mintia, subiect de dezbatere în Comisia de Dialog Social a Prefecturii Hunedoara

Home Economie Situația termocentralei Mintia, subiect de dezbatere în Comisia de Dialog Social a Prefecturii Hunedoara
Situația termocentralei Mintia, subiect de dezbatere în Comisia de Dialog Social a Prefecturii Hunedoara

Situația actuală a termocentralei Mintia a fost principala temă discutată miercuri, 10 februarie 2021, în cadrul Comisiei de Dialog Social convocată de prefectul județului, Călin Petru Marian, la solicitarea sindicatelor din Complexul Energetic Hunedoara. La această întâlnire au participat subprefectul județului Hunedoara, Marcel Nicolae Morar, președintele Consiliului județean, Laurențiu Nistor, lideri de sindicat, conducerea C:E.H., administratorul judiciar al companiei și membri ai Comisiei de Dialog Social.

Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului, administratorul judiciar al C.E.H., Emil Gros, a prezentat în cadrul CDS situația economică în care se află compania și posibilitățile legale prin care termocentrala Mintia poate fi preluată de autorități publice locale sau județene.

Liderii de sindicat au cerut accelerarea procesului de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara, în urma căruia termocentrala Mintia ar urma să nu mai facă parte din complex.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a reafirmat intenția de a prelua în proprietate și administrare Termocentrala de la Mintia, în condițiile aplicării Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 60/2019 privind reglementarea unor măsuri pentru stingerea unor obligații fiscale și bugetare, precum și unele măsuri referitoare la obligațiile de plată aferente împrumuturilor din venituri din privatizare și împrumuturilor contractate de statul român de la instituții de credit și sub-împrumutate operatorilor economici.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a transmis că va face tot ce este posibil instituțional pentru ca activitatea termocentralei Mintia să fie reglementată în cel mai scurt timp, astfel încât producerea energiei termice și electrice să se realizeze fără întreruperi iar angajații să-și poată continua activitatea fără să le fie puse în pericol locurile de muncă.