Arcelor-Mittal Hunedoara cere sprijinul prefectului Călin Petru Marian

Home Economie Arcelor-Mittal Hunedoara cere sprijinul prefectului Călin Petru Marian
Arcelor-Mittal Hunedoara cere sprijinul prefectului Călin Petru Marian

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian a avut vineri, 12 februarie 2021, o întâlnire cu managerii firmei „ArcelorMittal” S.A. Hunedoara, Amit Dasgupta și Pawar Dayananda-Rao.

Conducerea companiei siderurgice a prezentat situația actuală a societății comerciale și a cerut sprijinul prefectului județului Hunedoara pentru medierea unor întâlniri cu reprezentanți ai unor companii și agenții ale statului în vederea rezolvării unor situații care țin de activitatea economică desfășurată la Hunedoara. În prezent, „ArcelorMittal” are 600 de angajați și 200 de subcontractori. Unitățile active sunt oțelăria și laminorul iar producția constă în europrofile și materie primă pentru țevi.

Potrivit prefectului Călin Petru Marian, pentru Instituția Prefectului – Județul Hunedoara constituie o prioritate implicarea și sprijinul instituțional pe care le poate acorda marilor agenți economici pentru siguranța actualelor locurilor de muncă sau crearea de noi posibilități de angajare a hunedorenilor. „Pentru mine este foarte important ca hunedorenii și familiile lor să aibă locuri de muncă sigure. Totodată, trebuie să fim atenți cu toții la nevoile sociale ale membrilor comunității noastre și să ne implicăm fiecare atât cât putem” a declarat prefectul județului Hunedoara.

Prefectul Călin Petru Marian i-a asigurat pe managerii companiei siderurgice de sprijin în demersurile solicitate și, mai mult, le-a prezentat o serie de oportunități pentru ca implicarea „ArcelorMittal” în viața economică și socială a comunității să se dezvolte și în continuare.