Consiliul județean Hunedoara și-a asumat misiunea de lider al proiectului ”Green Line Valea Jiului”

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara și-a asumat misiunea de lider al proiectului ”Green Line Valea Jiului”
Consiliul județean Hunedoara și-a asumat misiunea de lider al proiectului ”Green Line Valea Jiului”

Pentru ca proiectul european privind introducerea transportului public ecologic în regiunea Văii Jiului să poată înainta cu succes, Consiliul județean Hunedoara și-a asumat misiunea de a prelua calitatea de lider de proiect, deținută până de curând de Primăria municipiului Vulcan. Deoarece proiectul este în parteneriat cu toate localitățile din Valea Jiului, iar UAT Vulcan nu are capacitatea financiară de a susține contribuția aferentă proiectului, s-a solicitat preluarea calității de lider al parteneriatului de către Consiliul Județean Hunedoara. Acest statut a fost aprobat prin hotărâre de Consiliu Județean în ședința de joi, 11 februarie 2021 și prin hotărâri ale consiliilor locale din Valea Jiului.

Mai mult, vineri, 12 februarie 2021, la sediul Consiliului Județean Hunedoara a avut loc o întâlnire convocată de conducerea instituției la care au participat Laurențiu Nistor – președintele CJH și Costel Avram – administrator public împreună cu membrii Unității de Implementare a Proiectului „Linia Verde de autobuze electrice între Petrila – Petroșani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” și reprezentantul firmei care va realiza proiectul tehnic.

„Am dorit să avem o discuție cu proiectantul pentru a identifica provocările acestui proiect și problemele cu care s-ar putea confrunta în următoarea perioadă. Pentru Valea Jiului, implementarea acestui proiect în valoare de 84,6 de milioane de lei va însemna asigurarea unui transport public de persoane civilizat, ecologic, la standarde înalte”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Conform proiectului, care este finanțat din fonduri europene, cu banii atrași vor fi executate lucrări de infrastructură de transport și vor fi achiziționate mijloace de transport în comun ecologice. „În baza hotărârilor care sunt adoptate de fiecare partener în parte, CJ Hunedoara devine lider de parteneriat. La momentul în care preluăm coordonarea acestui proiect, progresul înregistrat este de 1,69% pe componenta 1 și de 0,55% pe componenta 2. Chiar dacă proiectul se află în întârziere, am convingerea că din acest moment vom apăsa pedala de accelerație, iar Valea Jiului va avea un transport public modern între cele 6 localități”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat la data de 12 septembrie 2019. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2022.

Odată cu preluarea angajamentului de lider de proiect de către CJH, cei implicați în derularea acestuia speră acum ca lucrurile să evolueze mai repede în direcția așteptată și dorită, în același timp, de beneficiari.