CJH face încă un pas pentru restaurarea Amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Home Administrație CJH face încă un pas pentru restaurarea Amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa
CJH face încă un pas pentru restaurarea Amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

S-a semnat contractul pentru Serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru proiectul „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa.”

Luni, 15 februarie 2021, Consiliul Județean Hunedoara, prin președintele Laurențiu Nistor, și asocierea formată din Institutul Național al Patrimoniului (INP), SC Profesional Construct Proiectare SRL București, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București și SC Arhiline Studio SRL București au semnat contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului Arheologic Ulpia Traina Sarmizegetusa” – cod SMIS 124110. Lider de asociere este Institutul Național al Patrimoniului, reprezentat de directorul instituției, Ștefan Bâlici.

Etapa I a contractului cuprinde actualizarea expertizei tehnice, în etapa a II-a vor fi elaborate documentațiile tehnice necesare pentru obținerea avizelor și acordurilor conform certificatului de urbanism, a Documentației Tehnice pentru obținerea Autorizației de Construire (D.T.A.C.), a Documentației Tehnice pentru Organizarea Execuției (D.T.O.E.) și verificarea documentațiilor tehnice pentru cerințele stabilite de lege, de către verificatorii de proiecte atestați de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Ministerul Culturii.

Etapa a III-a a contractului prevede elaborarea Proiectului Tehnic de execuție, inclusiv a caietelor de sarcini și a detaliilor de execuție. De asemenea, contractul prevede acordarea de asistență tehnică de către proiectant pe toată perioada execuției lucrărilor, până la recepția finală. Pentru cele trei etape, termenul de realizare prevăzut în contract este de 5 luni și jumătate.

Valoarea contractului pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului se ridică la 806.165,50 lei (inclusiv TVA).

„Mulțumesc din suflet domnului Ștefan Bâlici pentru sprijinul acordat județului Hunedoara. Sunt convins că vom avea în continuare sprijinul Institutului Național al Patrimoniului pentru că ne dorim să implementăm cât mai multe proiecte europene în acest domeniu. Urmează Muzeul Civilizației Dacice din Orăștie. Mulțumesc colegilor mei din cadrul Unității de Implementare a Proiectului pentru implicare”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.