Cupa Pro-Parâng la schi de tură și-a desemnat câștigătorii ediției a VIII-a

Home Reportaj Cupa Pro-Parâng la schi de tură și-a desemnat câștigătorii ediției a VIII-a
Cupa Pro-Parâng la schi de tură și-a desemnat câștigătorii ediției a VIII-a

Nu mai puțin de 27 de competitori, iubitori ai schiului de tură au răspuns invitației lansate de Asociația de schi-turism ”Pro Parâng” din Valea Jiului și s-au aliniat la startul celei de-a VIII-a ediții a apreciatului concurs de schi de tură desfășurat în Masivul Parâng. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 13 februarie 2021 în stațiunea montană din municipiul Petroșani. La ediția din acest an au participat schiori nu doar din regiunea Văii Jiului, ci și din Deva, Tg-Jiu, Rm-Vâlcea, București, Hunedoara și Alba-Iulia.

În ciuda vremii potrivnice, cu un ger tăios, grupați pe cele două secțiuni de concurs, una destinată profesioniștilor acestui sport (Categoria ”Elite”) și o alta destinată schiorilor mai puțin experimentați (Categoria ”Open”) concurenții au luat startul întrecerii pe schiuri într-o atmosferă plăcută, optimistă, în ascensiune spre vârful Parângul Mic. Traseul cel mai solicitant, atribuit categoriei Elit implica inițial urcarea parțial pe pârtia B, pe pârtia Slima până pe vârful Parângul Mic, însă din pricina vântului foarte puternic, ascensiunea pe vârful Parângul Mic a fost practic imposibilă, motiv pentru care pentru concurs a fost utilizat traseul de rezervă, respectiv  pe liziera pădurii până la pârtia nouă și coborâre la linia de finish. În ceea ce privește traseul Open, dedicat schiorilor mai puțin experimentați, acesta a fost mai scurt, ceea mai solicitantă porțiune fiind pe partea superioară a pârtiei B.

”La sosire, în ciuda temperaturii scăzute și a efortului depus, pe chipul participanților am văzut bucuria de a participa la un astfel de concurs, mulțumirea față de traseul propus și peisajul mirific de iarnă și, mai târziu, plăcerea de a urca pe un podium improvizat chiar din zăpadă. Spre bucuria noastră nu s-au semnalat nici un fel de incidente în timpul desfășurării concursului, toți concurenții au trecut cu bine linia de sosire și au fost invitați la sediul asociației noastre din stațiunea Parâng pentru a se încălzi cu o cană de ceai. Tot în această locație într-o atmosferă de voie bună, tipică serbărilor montane, s-a desfășurat și festivitatea de premiere, cele mai bune rezultate fiind recompensate cu diplome și cupe”, a declarat Cazimir Radvanski, președintele Asociației ”Pro Parâng” Petroșani.

Pe podium au urcat:

La Categoria OPEN:

  • sub 20 ani, masculin: Mihaly Bogdan Matei (Locul I);
  • 20-45 ani, feminin: Negruț Alexandra (Locul I), Dobrei Ana Maria (Locul II);
  • 20-45 ani, masculin: Cernăianu Cristian Vasile (Locul I), Gâtlan Florin (Locul II), Toth Lorand și Crăiță Radu (Locul III);
  • peste 45 ani, masculin: Zaharie Florin (Locul I), Verigeanu Cătălin (Locul II), Czimbalmoș Ernest (Locul III);

La Categoria ELITE:

  • 20-45 ani, feminin: Băban Roxana (Locul I);
  • peste 45 ani, feminin: Viezuran Sinela (Locul I);
  • peste 45 ani, masculin: Veress Ștefan (Locul I), Tecar Tănase (Locul II), Codrea Gheorghe (Locul III);

Ediția din acest an a ”Cupei Pro Parâng” la schi de tură a fost susținută financiar de Primăria Municipiului Petroșani, Hotel Rusu și Apres Ski Parâng. Organizatorii mulțumesc, de asemenea Jandarmeriei Montane și echipei Salvamont Petroșani pentru sprijinul acordat.

Asociația Pro Parâng adresează felicitări tuturor participanților și mulțumiri tuturor celor care au susținut buna desfășurare a acestui eveniment sportiv, transmițându-le tuturor invitația de a fi prezenți și la ediția de anul viitor.

Fotografii: Cristian Țopescu și Gabriel Hotea