O nouă premieră artistică la teatrul din Petroșani / „Strip-tease” de Slawomir Mrozek, în regia lui Sergiu Fîrte

Home Cultură O nouă premieră artistică la teatrul din Petroșani / „Strip-tease” de Slawomir Mrozek, în regia lui Sergiu Fîrte
O nouă premieră artistică la teatrul din Petroșani / „Strip-tease” de Slawomir Mrozek, în regia lui Sergiu Fîrte

Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani prezintă, în programul stagiunii curente, o nouă premieră artistică. Aceasta urmează să fie prezentată în sâmbătă, 20 februarie 2021 și reliată, duminică, 21 februarie 2021, ambele reprezentanții fiind programate pentru ora 18.00.

Noua premieră aduce în atenția publicului iubitor de teatru din Valea Jiului, spectacolul intitulat ,„Strip-tease”, în regia lui Sergiu Fîrte, după o piesă scrisă de Slawomir Mrozek. Piesa este pusă în scenă de actorii: Izabella Badovics, Alexandru Cazan și Sergiu Fîrte.

Spectacolul „STRIP-TEASE” spune povestea a doi bărbați aruncați într-un spațiu necunoscut, care încearcă, prin toate mijloacele posibile, să „evadeze”. Aceștia sunt vizitați din când în când de către o misterioasă „Damă”, care îi dezbracă pe cei doi de obiectele vestimentare. Destinul celor doi este decis atunci când ei sunt dezbrăcaţi de trup, ca de o haină:

„ -Ce este libertatea? Posibilitatea de a alege. Câtă vreme stau aici şi ştiu că pot ieşi … sunt liber. În schimb, în clipa când voi alege să ies, voi deveni sclavul alegerii mele.

– Dar şi dacă stai aici şi nu vrei să pleci, tot alegi ceva.

– Nu-i adevărat. Stau, dar pot și pleca. Plecând însă, exclud posibilitatea de a rămâne.”

Reprezentanții teatrului din Petroșani precizează că, în ciuda titlului, piesa nu conține elemente de nuditate. Cu toate acestea, spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Biletele pentru noua premieră s-au pus în vânzare la agenția teatrală, iar reprezentanții teatrului din Valea Jiului atrag atenția că locurile sunt limitate, atât din cauza regulilor impuse de pandemie cât și faptului că spectacolul se joacă în foaierul teatrului. Prețul unui bilet este de 25 de lei.