Autoritățile de la Uricani caută soluții pentru refuncționalizarea blocului turn din centrul orașului

Home Administrație Autoritățile de la Uricani caută soluții pentru refuncționalizarea blocului turn din centrul orașului
Autoritățile de la Uricani caută soluții pentru refuncționalizarea blocului turn din centrul orașului

Pe măsură ce blocurile de locuințe din cartierul vechi al orașului Uricani sunt reabilitate iar infrastructura publică este, la rândul ei modernizată, imaginea orașului se schimbă în mod vizibil în direcția pe care o doresc deopotrivă cetățenii și reprezentanții administrației locale.

În tot acest ansamblu de clădiri urbane, cel mai înalt bloc de locuințe din orașul Uricani, aflat acum în proprietate privată, dar nelocuit de zeci de ani, constituie încă o pată în mijlocul unui oraș care-și propune să devină, an după an, tot mai frumos, în perspectiva transformării sale dintr-un fost centru industrial într-o localitate de interes turistic.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu spune că a încercat în repetate rânduri să găsească o soluție pentru ca și acest obiectiv imobiliar să se înscrie în noul peisaj urbanistic al localității, dar până acum nu a avut sorți de izbândă. ”Ne-am propus ca anul acesta să încercăm să preluăm noi, în proprietate, blocul turn, de la cel care deține acum drepturile de proprietate. Am avut deja o serie de discuții în acest sens și sperăm ca în acest an să reușim să perfectăm acest transfer de proprietate. În măsura în care reușim acest lucru, atunci în bugetul anului viitor vom putea aloca bani pentru realizarea documentațiilor tehnice necesare, în vederea reabilității și refuncționalizării acestui bloc de locuințe, urmând să găsim apoi soluțiile de finanțare pentru renovarea lui”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

În opinia primarului orașului Uricani, în acest bloc, prin recompartimentarea spațiilor existente, s-ar putea crea nu mai puțin de 54 de apartamente spațioase pentru familiile tinere din orașul Uricani. Primarul Dănuț Buhăescu apreciază că întreaga investiție ar putea fi finanțată de stat, prin programul ANL, așa cum s-a întâmplat cu ani în urmă și cu un alt bloc emblematic în arhitectura urbană a orașului Uricani, blocul 13. Autoritățile locale de la Uricani știu că finalizarea unui astfel de proiect nu este un demers ușor, dar în același timp, primarul Buhăescu apreciază că dacă îți propui să faci ceva util pentru oameni și necesar pentru comunitate, mai repede sau mai târziu poți trece peste toate obstacolele. Mai mult, acesta este de părere că, odată ce blocul turn din centrul orașului Uricani va fi modernizat și redat scopului pentru care a fost construit, acesta își va relua nu doar rolul utilitar, ci se va putea integra în ansamblul arhitectonic al orașului.