Cristian Resmeriță: ”Prefectul de Hunedoara râde de minerii Văii Jiului !”

Home Politică Cristian Resmeriță: ”Prefectul de Hunedoara râde de minerii Văii Jiului !”
Cristian Resmeriță: ”Prefectul de Hunedoara râde de minerii Văii Jiului !”

În ciuda Convenției semnate de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian și preșeidntele executiv al Sindicatului ”Muntele”, prin care părțile își asumau plata integrală a drepturilor salariale restante pentru angajații de la sucursalele miniere ale Complexului Energetic Hunedoara, protestul minerilor din Valea Jiului nu s-a încheiat. Pentru că nu au încredere în aceste promisiuni, minerii de la Livezeni și Lupeni au continuat în cursul nopții să-și exprime nemulțumirea, forma de protest aleasă fiind autoblocarea în subteran.

Nici promisiunile asumate de reprezentantul Guvernului în teritoriu că ”totul va fi bine” și nici gestul acestuia de a coborî în subteran, la Mina Lupeni, nu i-au convins pe ortaci.

Mai mult, senatorul PSD de Valea Jiului, Cristian Resmeriță, cunoscut pentru implicarea sa în sprijinul sectorului energetic din județul Hunedoara, apreciază că gestul prefectului de Hunedoara este doar unul teatral, confirmat chiar de atitudinea sa degajată afișată la întâlnirea cu minerii protestatari. Morga fericită afișată de prefect la intrarea în mina Lupeni, l-a pus și mai mult pe gânduri pe senatorul social-democrat care este convins că fie prefectul râde de problemele minerilor, fie afișează un tupeu maxim. ”În cursul zilei de ieri, 17.02.2021, prefectul județului Hunedoara, Călin Marian a intrat în mină pentru a minți încă o dată minerii. Prima întrebare pe care mi-am pus-o este: de ce domnul Prefect era așa de fericit la coborârea în subteran? Oare RÂDE DE NOI, oare RÂDE DE MINERI, sau poate că lui i-a intrat salariul? Cred, mai degrabă, că și în acest caz, e vorba de un tupeu de febră galbenă”, scrie senatorul Cristian Resmeriță, pe pagina sa de socializare.

Acesta este convins că situația CEH este mult mai gravă decât încearcă să o prezinte acum reprezentantul Guvernului în teritoriu și conducerea politică a CEH și cere Guvernului să se implice în soluționarea problemelor cu care se confruntă salariații. În același timp, acesta crede că e de datoria Guvernului să spună clar și răspicat, care sunt intențiile actualei puteri politice în ceea ce privește prezentul și viitorul industriei miniere și energetice din Valea Jiului și județul Hunedoara.