Primarul Lupeniului cere respect pentru minerii Văii Jiului

Home Stiri la zi Primarul Lupeniului cere respect pentru minerii Văii Jiului
Primarul Lupeniului cere respect pentru minerii Văii Jiului

Situația dramatică în care se regăsesc, din nou, minerii din Valea Jiului, ce par să fie abandonați de cei în a căror responsabilitate se află situația Complexului Energetic Hunedoara nu a rămas fără ecou nici pentru primarul municipiului Lupeni, o localitate cu valoarea de simbol pentru istoria mineritului românesc.

Primarul Lucian Resmeriță apreciază că minerii Văii Jiului, de a cei de ieri și de astăzi, de a căror activitate a depins vreme de mai bine de un secol dezvoltarea economică a României și de care încă mai depinde siguranța energetică a României merită mai mult respect din partea guvernanților. Acesta consideră că situația actuală, în care sute de angajați ai Minei Lupeni sunt nevoiți să adopte o măsură de protest radicală – autoblocarea în subteran – pentru a atrage atenția asupra indiferenței celor care guvernează față de ei și față de munca lor grea și periculoasă, este una intolerabilă.

”Încă mă întreb dacă în ceea ce vedem astăzi la cei care practic se joacă cu viața unor oameni demni, muncitori și curajoși este o dovadă de neprofesionalism, de nepăsare, de indiferență, de dezinteres total la adresa minerilor sau pur și simplu rea intenție ?! Am ajuns din păcate să trăim momente în care nu sunt respectate condițiile de bază la locul de munca: plata salariilor, acordarea de tichete de masa, acordarea ajutorului de încălzire etc., drepturi care li se cuvin fără nici un fel de dubiu minerilor noștri. Atrag atenția factorilor de decizie de la nivel politic și, mai ales, guvernamental, să le acorde respectul cuvenit minerilor, să le acorde respectul binemeritat tuturor cetățenilor din Valea Jiului și să acționeze ca atare”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta mai atrage atenția și asupra faptului că lipsa soluțiilor în minerit, încă afectează grav și alte clase sociale din Valea Jiului. ”Solicit Guvernului României să aloce bani din fondul de rezervă sau să găsească soluții pentru rezolvarea situației în care se află, astăzi, minerii de la Lupeni și ortacii lor din toată Valea Jiului. Domnilor guvernanți, respectați munca și viața minerilor, nu-i tratați cu indiferență !”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.