Prefectul județului Hunedoara regretă situația din Valea Jiului și acuză PSD că nu a făcut nimic pentru mineri

Home Politică Prefectul județului Hunedoara regretă situația din Valea Jiului și acuză PSD că nu a făcut nimic pentru mineri
Prefectul județului Hunedoara regretă situația din Valea Jiului și acuză PSD că nu a făcut nimic pentru mineri
Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian arată într-un comunicat de presă că pentru Guvernul României problemele minerilor sunt de maximă importanță, iar rezolvarea lor este prioritară. Acesta precizează că, în acest sens, s-au și găsit soluții concrete pentru a putea fi plătite salariile în cadrul C.E.H. Hunedoara.
Astfel, prefectul Călin Petru Marian informează că în ședința de Guvern din data de 18.02.2021 a fost adoptată „ORDONANȚA DE URGENȚĂ pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale”, un pas extrem de important pentru rezolvarea problemelor salariale. ”Este regretabilă situația în care s-a ajuns din cauza lipsei fondurilor financiare pentru plata angajaților Complexului Energetic Hunedoara. Este nevoie acum de liniște și calm. Așa cum s-a stabilit cu reprezentanții minerilor din Valea Jiului, până la sfârșitul săptămânii viitoare vor fi plătite salariile restante. Consider că nu este momentul pentru ca unii politicieni din PSD să profite de necazurile minerilor și ale familiilor lor. Așteptam soluții, nu declarații populiste”, a declarat prefectul Călin Petru Marian.
Acesta îi atrage atenția senatorului social-democrat Cristian Resmeriță că nu este momentul să instige la… răzmeriță. ”Acum este nevoie de soluții concrete pentru rezolvarea solicitărilor minerilor, exact ce face acum Guvernul României. Sunt convins că, în liniște, fără convulsii sociale, solicitările îndreptățite ale angajaților CEH vor fi rezolvate. Îi asigur pe mineri de tot sprijinul meu și al guvernului pe care îl reprezint”, mai arată prefectul Călin Petru Marian.
În opinia acestuia, Complexul Energetic Hunedoara nu ar fi fost în această situație financiară dacă, atunci când PSD se afla la guvernare și senatorul Cristian Resmeriță a fost membru al Comisiei pentru energie din Senatul României, aceștia ar fi încercat măcar să rezolve problemele din Valea Jiului. Prefectul județului este de părere că, mai mult, liderii județeni ai PSD acuză acum guvernul, fără să spună nicio vorbă despre faptul că în timpul guvernării social – democrate, lipsa totală de măsuri economice sau de sprijin social pentru Valea Jiului precum și politicile falimentare aplicate, au fost cauzele care au dus la situația economică gravă în care se află astăzi mineritul și implicit minerii Văii Jiului.