Primarul Devei o comite din nou: ”Ce fac minerii sâmbăta și duminica ? Stau la chefuri !”

Home Politică Primarul Devei o comite din nou: ”Ce fac minerii sâmbăta și duminica ? Stau la chefuri !”
Primarul Devei o comite din nou: ”Ce fac minerii sâmbăta și duminica ? Stau la chefuri !”
Duminică a fost o nouă zi de proteste, unde tensiunile sociale iau amploare, după ce salariații CEH nu și-au primit drepturile bănești aferente lunii februarie, iar o serie de alte drepturi sunt deja restante de un an. Acestora li s-au alăturat mii de oameni care, duminică seara, au ieșit pe străzile din municipiul Lupeni, în semn de solidaritate cu minerii aflați în grevă, autoblocați în subteran de aproape o săptămână.
Între timp, liderul liberal Florin Oancea, primarul municipiului Deva a stârnit furia minerilor din Valea Jiului după ce i-a acuzat ca nu produc suficient cărbune pentru ca Termocentrala Mintia să poată livra populației apă caldă și agent termic. Cu toate că declarația sa a stârnit indignare nu doar în rândul protestatarilor, ci chiar și în rândul colegilor săi de partid care au reacționat, solicitându-i acestuia să-și ceară scuze în mod public, Florin Oancea o ”comite” din nou.
Acesta, prezent la o emisiunea de radio la un post din județ, a declarat, în mod explicit, că ”minerii nu muncesc sâmbăta și duminica pentru că merg la chefuri”. Declarația primarului din Deva are toate șansele de a pune noi paie pe focul încins al protestelor din Valea Jiului, care se transformă, cu fiecare zi ce trece, dintr-o grevă cu revendicări salariale, într-un protest politic și antisistem, cu atât mai mult cu cât el este zilnic alimentat de iresponsabilitatea unor declarații făcute de unii lideri politici precum Florin Oancea.
Considerând că declarațiile politice ale primarului Devei sunt profund jignitoare la adresa minerilor, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a solicitat conducerii PNL să nu se rezume doar la comunicate de condamnare a unor derapaje declarative ale membrilor săi, ci să-i retragă de urgență lui Florin Oancea, sprijinul politic. ”Fac apel a doua oară la partidul din care face parte acest ”om”, să-i retragă sprijnul politic (dacă nu cumva este de acord cu declarațiile lui !?), să se dezică de primarul Devei. ESTE OBLIGATORIU, CA ACEST PRIMAR SĂ-ȘI CEARĂ SCUZE PUBLIC PENTRU AFIRMATIILE FĂCUTE! Consider că acest primar nu are ce căuta în viața publică și trebuie să-si dea imediat DEMISIA!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.