Primul Ministru Florin Cîțu crede că protestele nu sunt o soluție pentru Valea Jiului

Home Politică Primul Ministru Florin Cîțu crede că protestele nu sunt o soluție pentru Valea Jiului
Primul Ministru Florin Cîțu crede că protestele nu sunt o soluție pentru Valea Jiului

”Nu voi permite o nouă mineriadă, nu pe mandatul meu !”, a declarat Primul Ministru Florin Cîțu, ca răspuns la situația din Valea Jiului unde, de aproape o săptămână, minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara protestează ca urmare a faptului că nu și-au încasat la timp salariile și că există restanțe de aproape un an de zile la plata altor drepturi care li se cuvin.

Primul ministru al Guvernului este de părere că protestele nu sunt, în acest moment, o soluție la problemele CEH și ale oamenilor din Valea Jiului. ”Este un domeniu dificil şi ştim foarte bine că această tranziţie la economia verde în toată UE vine cu probleme. Îi înţeleg pe cei de acolo, ştiu că trec printr-o perioadă dificilă. Nu cred că soluţia pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Acest Guvern a arătat foarte clar, şi anul trecut şi anul acesta, salariile au fost plătite la timp. Avem soluţii şi pentru următoarele trei luni de zile. În acelaşi timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. De aceea spun că soluţia pe care au ales-o nu cred că este una bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile şi ale minerilor, lună de lună, deși în România au fost 4 milioane de oameni în şomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză din sănătate”, a spus Cîţu.

Premierul a mai precizat că problemele ridicate de mineri sunt deja în curs de rezolvare și și-a exprimat dezamăgirea că foarte mulți lideri politici profită de pe urma minerilor.