Centru de vaccinare pentru profesori la Universitatea din Petroșani

Home Stiri la zi Centru de vaccinare pentru profesori la Universitatea din Petroșani
Centru de vaccinare pentru profesori la Universitatea din Petroșani
Două noi centre de vaccinare destinate exclusiv cadrelor didactice vor deveni funcționale, începând cu data de 24 februarie 2021 în județul Hunedoara. Potrivit Direcției pentru Sănătate Publică a județului Hunedoara aceste centre vor funcționa în spații amenajate corespunzător la sediul Inspectoratului Școlar Județean și la Universitatea din Petroșani.
Reprezentanții DSP Hunedoara au stabilit împreună cu unitățile organizatoare toate condițiile necesare pentru derularea activității de vaccinare în cele mai bune condiții. Vaccinarea cadrelor didactice va fi efectuată cu următoarele tipuri de vaccin:
* Vaccin AstraZeneca – pentru persoanele în vârstă de până la 55 de ani (de la 18 la 55 ani inclusiv);
* Vaccin BioNTech&Pfizer – pentru persoanele de 56 ani și peste.
În cadrul centrelor de vaccinare își va desfășura activitatea personal medical din cadrul DSP Hunedoara, medicină școlară și medicină de familie.
Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin arată că Universitatea din Petroșani susține vaccinarea anti-Covid-19 și recomandă tuturor să se imunizeze, utilizând această formă esențială de luptă împotriva pandemiei. ”Bolile infecțioase precum hepatita, poliomielita, difteria, tetanosul au reprezentat, în trecut, o importantă cauză de deces. Dezvoltarea vaccinurilor a dus, prin imunizare pasivă, la stoparea răspândirii infecțiilor, la salvarea de vieți și uneori chiar la eradicarea bolilor. Astăzi omenirea trece prin același perioade pe care le credeam demult apuse, prin intermediul infecției cu Covid-19. Avem însă avantajul de a beneficia de efectele unui vaccin în mai puțin de un an de la apariția infecției. Vaccinul este sigur, asimilarea este similară celei pentru vaccinul antigripal, fiind necesare două doze pentru obținerea protecției. Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură cale de care dispunem pentru a limita răspândirea bolii și un important pas spre reluarea activităților, inclusiv la Universitatea din Petroșani”, a declarat rectorul Radu Sorin.
Acesta a precizat de asemenea că, personal, s-a numărat printre primele cadre universitare de la instituția de învățământ din Valea Jiului care s-a înscris pe listele întocmite în vederea imunizării prin vaccin iar exemplul său a fost urmat de marea majoritate a membrilor corpului academic și administrativ al Universității din Petroșani. Aceștia urmează să fie vaccinați, conform programări de pe platforma națională, în centrul deschis la Biblioteca Universității din Petroșani, unde vor fi programate și alte cadre didactice de la unitățile de învățământ preuniversitar din județ.